Ивайло Московски на разпит заради аферата с ДАИ

2594
Ивайло Московски на разпит заради аферата с ДАИ
Снимка: БГНЕС

Около час транспортният министър Ивайло Московски бе разпитван като свидетел в следствения отдел на специализираната прокуратура във връзка с разкритията за корупционни практики в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", предаде БГНЕС.

Още миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров каза, че предстои транспортният министър също да бъде призован за разпит като свидетел.

Преподавателите по авто-мото подготовка замислят протест

Ако до една седмица новото ръководство на автомобилната администрация не въведе ADR системата за превоз на опасни товари и изпита за та...

Самият Московски твърдеше, че не се притеснява да бъде извикан на разпит и че ще съдейства на разследването. Днес обаче не се спря пред медиите и въпреки чакащите го репортери, той предпочете да не отговаря на въпросите им.

Първоначално 18 служители от ДАИ бяха задържани след операция на територията на 12 града в страната. Прокуратурата повдигна обвинение на 9 от тях, а за 7 поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред тях е изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов като ръководител на организирана престъпна група, създадена за вземане на подкупи.

Групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими