Иванчева и Петрова - с ужасяващите условия в ареста искат да ни пречупят

6824
Иванчева и Петрова - с ужасяващите условия в ареста искат да ни пречупят
Снимка: БГНЕС

Ние сме най-обикновени хора, които искаха да спре презастрояването на "Младост". Искахме да намерим решение, което да удовлетвори всички. Това заяви бившият зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова, която заедно с бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева вече почти половин година стоят в ареста заради обвинение за корупция в особено големи размери.

Бившата кметица Десислава Иванчева добави, че ако са били корумпирани, щели да са по-ниски от тревата, а не да бъдат постоянно активни. Чувствам се недобре – учудващо е, че арестът е много по-вредящ на човек, отколкото затвора, сподели тя пред bTV. Иванчева смята и, че става въпрос за дискриминация що се отнася до пола – защото затвор за жени има само в Сливен. Тя обясни, че третият задържан и обвинен Петко Дюлгеров е с много повече предимства – може да общува свободно с близките си, има прозорци, има разходка, има нормално, а не аварийно осветление, има право да отиде до библиотеката, има топла вода – все неща, от които Иванчева и Петрова са лишени. Трябва да се моля за бутилка топла вода и да си измия зъбите, вече пет месеца, възмутено каза Иванчева.

Съдът даде ход на делото срещу Десислава Иванчева

Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу отстранената от поста кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата й з...

Петрова пък е категорична – при условията, в които се намират, не просто вегетират, а трябва да готвят защитата на живота си, а Иванчева смята, че условията нарочно са такива, за да те смачка държавата и дори като си невинен, но стоиш няколко месеца в ареста, да се пречупиш и да търсиш споразумение, вместо да се бориш да изчистиш името си. Петрова добави, че основният свидетел срещу тях – Александър Ваклин, няма да коментира делото, защото е нарушение на закона и може да пострада, което явно няма да се случи с Ваклин. Иванчева беше по-директна – не сме корумпирани, това е офанзива на група на строители, които не са доволни, че спазваме разпоредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и които са свикнали да си плащат, за да вървят напред. Бившата кметица за пореден път каза, че с Ваклин се е виждала само веднъж и то само след като секретарката ѝ я уведомила, че имало бизнесмен, който искал да направи дарение с детска площадка.

"Той вероятно е наясно как стават нещата, защото в СРС-тата казва как е плащал на други политици. Това е една нечестна и некоректна личност", твърдо заяви Иванчева. Петрова потвърди, че в СРС-тата по делото има посочени директно имена на политици, но те ще излязат в съда.

Иванчева се възмути и от Специализираната прокуратура, като обяви, че не вярва на прокуратурата и следователите, а се надява само на българския съд. Тя счита и, че Георги Кадиев я е използвал, но не се поддавала на манипулации и това довело до разрива. Рано или късно ще докажем, че не сме искали подкуп за себе си – искали сме единствено и само озеленяване, детски площадки и саниране, подчерта бившата кметица на "Младост".

Биляна Петрова заяви и, че ще отреже косата си и ще я дари за благотворителна кауза – за жертвите на насилие. Тя уточни, че срещу нея и Иванчева е упражняван и психически, и физически тормоз.

Адвокатът на Иванчева: Психичното ѝ здраве е критично и може да доведе до психологическа смърт

Психичното здраве на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева е критично и то може да доведе до психологическа смър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com