Изправят пред съда автор на жестоко убийство

2691
Изправят пред съда автор на жестоко убийство
Снимка: БГНЕС

Точно година след убийство и грабеж на възрастен мъж окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишния Николай Маринов от врачанското с. Враняк. Обвиняемият е осъждан досега няколко пъти за кражби и придружени с побои грабежи, пише 24 часа.

След излизането от затвора през пролетта на миналата година Маринов заживял в родното си село и работел като пастир. Негови съседи били възрастни хора, с които той не бил в добри отношения, защото за кражба на 1000 лв. от тях обвиняемият бил осъден на две години лишаване от свобода. В навечерието на Коледа през 2018 г. Николай помагал на свой познат да заколи прасе. След като приключил следобед тръгнал да се прибира към дома си. Бил леко подпийнал, признал обвиняемия пред разследващите. Наближавайки къщата на семейство Берови рецидивистът решил да влезе вътре и да убие възрастния мъж, който неведнъж му напомнял за връщане на откраднатите по-рано 1000 лв. По този начин той искал да разреши въпроса за парите, които му дължал.

25 г. затвор за мъж, убил приятелката си в Айтос

След решение на ВКС, наказание „лишаване от свобода“ за срок от 25 г. ще изтърпява Теньо Енчев за убийството на 19-годишнат...

При влизане в чуждия дом, на входа видял брадва, взел я и продължил към стаята, която обитавали пенсионерите. В този момент 82-годишния Димитър Беров бил заспал в инвалидния стол, а съпругата му седяла на леглото. Без да говори обвиняемият Маринов замахнал с брадвата срещу спящия и го ударил четири пъти по главата. Пострадалият дори не успял да помръдне. Възрастната жена се изплашила от озверелия натрапник и започнала да вика за помощ. Тогава обвиняемият започнал да я удря по главата и тялото и да иска от нея пари, които знаел, че двамата са спестили за погребенията си. Той издърпал портмоне от леглото и взел сумата от 1560 лв., като през това време продължавал да нанася удари на възрастната жена и да иска още пари.

След като излязъл през задната част на двора, Николай отишъл в дома на свой познат и го помолил да го закара с колата си до Бяла Слатина. По пътя му споделил за убийството и грабежа, а приятелят му го убеждавал да се предаде в полицията. При пристигането си в Бяла Слатина шофьорът направо спрял пред РУ на полицията и извикал на дежурния, че приятелят му иска да се предаде. Маринов бил арестуван на място и веднага направил самопризнания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com