X
 
 

Жена твърди, че баща й я продал два пъти, ромски съд решил при кого да е

2325 1
Жена твърди, че баща й я продал два пъти, ромски съд решил при кого да е
Снимка: Istock/Photography
Баща е продал дъщеря си за жена за сумата от 6000 лева през 2005 година, когато била на 14 години. Живяла 13 години с този си мъж – в село Сушица, а след това избягала и се омъжила за друг мъж. Това разказа бащата – мъж от ромски произход.

По-скандалното е, че е събрано Мешере и то отсъдило, че жената трябвало да се върне в Сушица. Това твърди пред Нова телевизия бащата: "През 2005 година я продадох в Сушица. Беше на 14 години, непълнолетна. 6 000 лева взех. Живя там 13 години", призна бащата на 29-годишната жена.

Последен мирен протест проведоха жители на "Захарна фабрика"

С плакати, призоваващи за спасяване на столичния квартал "Захарна фарбика" и снимки на бунища и въргалящи се "живи трупове" в междублок...

"В случая не става въпрос за общност и традиции. Става дума за маргиналност. Този баща е маргинален. Това, което трябва да се направи, е да се помогне на тези момичета още са малки”, коментира Теодора Крумова от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".

"Тук трябва да се намеси българският съд и това е трябвало да стане преди 15 години", категорична е Крумова.

Жертвата на трафик на хора, която се казва Виолета и на 29 години, е подала оплакване в полицията в Разград.

Actualno.com

Етикети:

  • Октомври 1 Октомври преди 2 месеца Профил на трол?
    Какъв е този цигански съд ? мешерето е незаконна структура , но Държавата ЛИПСВА. Ето трагичните резултати на Антинародната клика 10111989. Къде е Конституцията ? Къде бе ? Ами тя практически е отменена от управленията на тази Клика / Врагове на Народа/. И имаме такива заглавия. И това е eu/Bg. This is.