Йоан Матев пред съда: Това, което се казва по медиите, са пълни лъжи, аз съм невинен

4310
Йоан Матев пред съда: Това, което се казва по медиите, са пълни лъжи, аз съм невинен
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд потвърди наложената от Софийски градски съд мярка за неотклонение "задържане под стража" на студента Йоан Матев, който беше задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди две години.

Това, което се казва по медиите, са пълни лъжи. Аз съм невинен, заяви Матев пред съда. Това че съм си пуснал брада или тренирам, е нормално - аз съм спортист, ходя на фитнес всеки ден, каза младежът, цитиран от Novini.bg.

Гледат мярката на Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги в Борисовата градина

Днес съдът ще гледа мярката на Йоан Матев, който е обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. В съдебната зала в СГ...

От прокуратурата бяха представени нови доказателства от СДВР. Защитникът на Йоан Матев - адвокат Гюров поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" да бъде променена. "Моля да отмените решението на Софийския градски съд. Няма обосновано предположение, че нашият подзащитник е извършил престъплението, за което е обвинен", коментира адвокатът.

Няма и опасност да се укрие, заяви още той. По думите му няма категорични доказателства, че Йоан Матев е убил Георги Игнатов. Достатъчно ли че Йоан е бил в близост до мястото, както и че е засечена клетката? Защо при първоначалния оглед не е открит нож, има ли ДНК по този нож, попита още адвокат Гюров.

Припомняме, че по-рано в съдебната зала в Софийски градски съд стана ясно, че братът на Йоан е този, който е дал показанията и е посочил шахтата, в която е намерен ножа, с който е извършено убийството. Той е бил задържан заедно с Йоан.

Разследващите установили, че убийството е извършено за около 20 секунди.

Прокуратурата с призив гражданите да съдействат при разследването на престъпления

Прокуратурата проверява дали учители, съученици, или състуденти на 19-годишния Йоан Матев са знаели, че той е съпричастен към убийство...

Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка. За разкриване на убийството са проверени над 400 лица. По делото са приложени всички способи, предвидени в Наказателно-процесуален кодекс за събиране на годни доказателства. Сериозен тласък на разследването дало това, че едва непосредствено преди задържането на Йоан Матев разследващият екип е успял да разпита свидетел.

Йоан Матев влязъл в полезрението на полицията преди 5-6 месеца. Помощ на разследващите оказала и експертиза за ръста по видеозапис и бил намален кръгът на търсените. Засега мотивът за убийството според разследващите е грабеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мотокар затисна мъж докато товари стока, загина на място

Опит за убийство в столичния квартал „Факултета“

Престори се на внука й: Мъж измами възрастна жена в Стара Загора

Откриха тяло на мъж до детска ясла в Русе

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com