Журналист: "Батко и братко" е тест и не го издържаме

13917
Журналист: "Батко и братко" е тест и не го издържаме
Снимка: БГНЕС

Аферата „Батко и братко” е тест за България и България категорично се проваля. Това заяви журналистът от в. „Капитал” Иван Михалев, който изнесе случая в публичното пространство преди над осем години.

Сами знаете, че при възложение на обществени поръчки трябва да има контролни органи, но такива нямаше. А съдия Петя Крънчева заяви вчера, че ставало въпрос за български пари, затова не можело да се прави връзка със спирането на еврофондовете. Категорично това не е вярно – има огромна кореспонденция с Брюксел по въпроса. Заради това по ФАР и ИСПА не усвоихме 165 млн. евро, категоричен беше Михалев пред Нова телевизия.

Съдът обяви Веселин Георгиев-Батко за невинен

Бившият началник на Пътния фонд Веселин Георгиев-Батко бе оправдан с решение на четвърти състав на Софийския градски съд с председател ...

В резюме – Веселин Георгиев е шеф на Пътния фонд, а братята му печелят обществени поръчки по негово време, обобщи Михалев. В обвинителния акт ставаше въпрос за осем обществени поръчки, но става въпрос за много повече. Законът за обществените поръчки и сега, и тогава забранява фирми, свързани с възложителя, да участват в конкурси, припомни журналистът. Имам чувството, че сме част от рубриката „Пълен абсурд”. Съдът казва – ми той не ги е възлагал, само одобрявал?!?! Питам къде тогава са обвиненията срещу областните пътни управители тогава, щом те са възлагали – кой им е нареждал, попита Михалев.

Цялата тази история звучи като тази с БНБ и КТБ – как шефът на БНБ не можел да влияе на подуправителя на БНБ. Същата история е с „Батко и братко” – шефът на Пътния фонд не може да влияе на подчинени структури, обобщи журналистът. Присъдата въобще не ме изненадва, но да видим и прокуратурата – дали ще обжалва. Ако не го направи, ще е признание за безсилие, завърши Михалев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com