Каракачанов пита откъде САЩ знае за сигнала за „Плиска”, експерт му отговори

3261
Каракачанов пита откъде САЩ знае за сигнала за „Плиска”, експерт му отговори
Снимка: БГНЕС

Защо информацията за сигнал на телефон 112 се появява на сайта на Американския държавен департамент? Това попита лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който отрече, че намеква, че Вашингтон подслушва българските комуникации.

Как може да се пускат непроверени неща? Посолствата работят по правилата на Виенската дипломатическа конвенция, не по правилата на специалните служби, които си правят стрес тестове. Най-малкото, което може да се помисли, че става въпрос за гаф, добави Каракачанов пред Нова телевизия.

Българин и гаджето му афганистанец предизвикали паниката за готвен атентат в София

Нови детайли излизат около любовния скандал, прераснал в сигнал за готвен терористичен акт в София и предупреждение всички американски ...

Лидерът на ВМРО разви и тезата, че се „търсят обекти в по-слабо защитими страни”, тъй като в Западна Европа вече са нащрек след ударите в Париж и Брюксел. Той отново каза, че армията ни трябва да е на границата, за да спре мигрантите, не "да ги посреща със сандвичи".

Същевременно бившият служител на НСО Николай Марков разкри, че САЩ е предупредил България за възможно нападение преди атентата на „Сарафово”. Той каза, че сме дали съгласие да се контролират комуникациите ни, защото например всеки един български интернет доставчик пази лог файловете на клиентите си, което не било български закон. Нямаме нужната техника ние да контролираме, но има кой друг да го прави, подчерта Марков, визирайки сътрудничеството между САЩ и България в областта.

Николай Марков подчерта и, че години наред става въпрос за финансиране на тероризъм от държави. За да може да се спре с това, трябва да атакуваш в дома на терориста, категоричен беше той.

Когато има такава информация, всяко разумно човешко същество трябва да прояви инстикт за самосъхранение. Нашите служби обаче не реагираха адекватно и вместо в първите новини да има точна информация, станахме свидетели на скъсване на връзката на комуникация с „партньорските служби”, коментира психологът Христо Монов, който беше депутат в 42-рото Народно събрание, нашумя с изказването си „Интернет лумпени” по адрес на протестиращите срещу кабинета Орешарски. Той е баща и на убития от Джок Полфрийман Андрей Монов. Христо Монов подчерта, че трябва да се мисли и за обучение в училище за реакция при терористична заплаха.

Борисов: От една мъжка любовна история направихте терористичен акт

Една любовна история се превърна в истерия. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новото Спешно отделение на УМБ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com