Кой е Алексей Петров: Спомените на екссекретаря на МВР Николай Радулов

10202
Кой е Алексей Петров: Спомените на екссекретаря на МВР Николай Радулов
Снимка: БГНЕС

Кой е Алексей Петров? Спомени за него разказа проф. Николай Радулов, който е бил секретар в МВР по времето на Иван Костов. Поводът за това е показното убийство на Алексей Петров от вчера. 

В ефира на сутрешния блок на Нова телевизия проф. Радулов определи Петров като многостранна личност. "В годините на Прехода беше истински бандит. Спомням си 1997 г. като стъпихме в служебното правителство на Софиянски - Богомил Бонев извика всички, които имаха характеристика на ръководители на престъпни групировки. Те дойдоха с изключение на Алексей Петров, който 6 месеца беше в Гърция. Като поутихна всичко - се завърна", разказа още експертът по национална сигурност. ОЩЕ: Демерджиев: Най-голямо внимание заслужава ролята на Алексей Петров в правителството

По-късно Петров поискал среща с Радулов, като попитал защо е бил включен в списъка на бандитите. Екссекретарят в МВР разказа още, че Петров е поискал да бъде върнат на секретен щат, тъй като има страшни връзки в сенчестия и тъмния свят, но му е било отказано. "След една година става, аз не знам подробности. Трябва да питате ген. Атанасов", каза Радулов.

Според него Петров е искал да бъде нещо като човек, който е добре информиран за престъпния свят. Той дори разказа история за приятел на тогавашния премиер Иван Костов, на когото му откраднали колата и с помощта на връзки с престъпния свят на БОПА, колата била върната на другия ден. 

"По-скоро Алексей Петров винаги е бил с гигантско самочувствие и го е вбесявало това, че някой подобен на него се е издигал във властта, а той увисва всеки път", коментира проф. Радулов. Той дори си спомни за думи на Борисов, който пък се оплакал, че Петров иска да прилича на него и че само го копирал. ОЩЕ: Борисов ми каза: Бе той иска да прилича на мен, само ме копира

"Самият Алексей Петров има много голям пиетет да познава и да знае какво става впрокуратурана и съда. Вероятно това е една от причините, че се отърва от присъда", смята още проф. Радулов.

Той смята, че остават още 4 часа до изтичане на 24-часовия период за разкриване на такова убийство, след който шансовете драстично намаляват. "Оттам нататък шансът да бъде заловен убиецът пада под 30%. Утре по това време - остават 2,3%", каза още проф. Радулов.

Други мнения

От своя страна журналистът Силвия Великова обвърза така наречения атентат срещу Гешев с убийството на Петров. Според нея атентатът срещу Гешев със сигурност има предистория преди това. "Със сигурност, ако е вярно, че Алексей Петров е комуникирал с хора, преговаряли за властта, че наистина е близък с бащата на Кирил Петков, че с Борисов, който го похвали, са подновили връзките, могат да се намерят тези отговори", смята тя. ОЩЕ: Бивш градски прокурор смята, че дори извършителят на убийството на Алексей Петров не знае кой е поръчител

Според бившия вътрешен министър Иван Демерджиев най-новото амплоа, с което се е представял Алексей Петров, е била ролята му при съставянето на последния кабинет. Демерджиев смята още, че Петров се е превърнал в говорител на всички процеси около отстраняването на Иван Гешев. "Такива призиви съм чувал и от други хора, но не бяха правени публично. Той явно беше един от малкото хора, които публично правиха тези призиви, приканваха, включително г-н Гешев, да се оттегли", добави Демерджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com