Къщите на Кирил Рашков в Катуница отиват на търг

14453
Къщите на Кирил Рашков в Катуница отиват на търг
Снимка: БГНЕС

Една година след първия търг за имот на ромската фамилия Рашкови, когато се продаде законен недовършен имот, сега на публична продан отиват опожарените къщи в Катуница.

Едната е собственост на Кирил Рашков, другата се води на дъщеря му Събка. Двете къщи са незаконно построени, не подлежат на узаконяване и собствениците им нямат право да влизат вътре. И двете къщи вече три години са безлюдни и опустошени от безредиците, последвали смъртта на Ангел и Павел, чиято годишнина селото отбеляза само преди дни.

Катуница си спомня за Ангел и Павел

Панихида по повод третата годишнина от смъртта на Ангел и Павел от село Катуница бе изнесена днес пред събралите се в родното им село...

Продадената миналата година къща бе купена от младо семейство фармацевти, които платиха началната тръжна цена от 90 000 лева. Те имат две аптеки в Катуница и Ягодово. Тази къща имаше акт 15 и се водеше на името на първородния внук на цар Киро. Тя бе запорирана от данъчните заради дългове на фамилията.

Междувременно НАП-Пловдив вече продаде на търг няколко имота на кърджалийския бизнесмен със съмнителна слава Ерджан Рашид- Роко. Сред тях са ремонтна работилница и тракторна база в село Сушево, нафтово стопанство, оранжерии и паракотелна инсталация в Джебел.

От днес нови собственици имат също 15 леки и тежкотоварни автомобили, конфискувани заради извършвана с тях контрабанда и трафик на хора. Само през септември НАП Пловдив спечели за хазната 630 000 лева от продажба на търг на благородни метали, имоти и автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com