Мая Антова: Искам да защитя името на баща си

13097
Мая Антова: Искам да защитя името на баща си

“Исках това интервю, за да опровергая всички спекулации по негов адрес” – това каза пред Слави Трифонов Мая Антова, дъщеря на убития създател и собственик на модна къща „Агресия“ Александър Антов.

„Искам да защитя неговото име, да подкрепя хората, които работят и да защитя това, което той гради толкова години. Наистина за него това беше второто дете“. Антова каза, че баща й бил толкова отдаден на фирмата си, колкото и родител на детето си.

МВР не потвърждава самоличността на разстреляния Александър Антов

Застреляха собственикът на модна къща „Агресия" Александър Антов. От МВР обаче засега не потвърждават самолучността на загиналия....

Слави разказа, че познава Мая Антова и Александър Антов, защото ризите му се шият от модна къща „Агресия“. След убийството Мая се почувствала засегната от всички лъжи, тиражирани във вестници и интернет сайтове.

Антова разказа какво се е случило във вечерта на убийството: „На осми вечерта ми се обадиха, че не се е прибрал, а кучето се е прибрало от разходка. Аз отидох на Бистрица и три часа го търсихме. Не го намерихме. Половин час след като стигнах там се обадих на 112, на институциите, за да помогнат в издирването – като предполагахме, че му е станало лошо. Но, за съжаление, го намериха по друг начин“. Мая Антова разказа, че всяка сутрин и вечер баща й сам е разхождал любимото си кучето.

Според Слави това показва, че бизнесменът не се е чувствал застрашен. „Той ако е изпитвал някакъв вид страх или каквото и да било, той първо щеше да се погрижи за близките си, преди всичко. Той беше такъв човек.“ – каза Антова и продължи – „Първо – за близките си, после – за хората, които работят при него, защото неговото чувство за дълг и отговорност беше много голямо. Определено не смятам, че е имало някаква форма на заплахи или каквото и да било", пише още в сайта на "Шоуто на Слави".

В момента във фирмата на Александър Антов работят между 250 и 300 служители, които при научаването на шокиращата новина, изпълнявали поръчка по договор с голяма модна марка. Въпреки трагичната вест, служителите на модната къща са останали на работните си места и са успели да вдигнат производствения план. „Голяма част от хората са от много години във фирмата и го познават – и като човек, и като работодател“, каза Антова.

Мая Антова обясни, че от една година тя управлява компанията. Тя благодари на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за изпратеното отворено писмо до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Борисов свикал спешна оперативка за убийството на Александър Антов

Премиерът Бойко Борисов е свикал този следобед спешна оперативка за убийството на собственика на модна къща "Агресия" - Александър Анто...

„Аз наистина вярвам в институциите, че този път ще си свършат работата. Вярвам им и се надявам максимално бързо да се случи това, защото напрежението в мен не е малко. Все пак, искам да знам какво е нещото… кой е човекът, който седи зад това нещо. Колкото и да ми е болно…“, каза Антова.

„Един приятел вчера ми каза, че в такава ситуация или плуваш, или се давиш. Затова трябва да изплуваме и да покажем, че всички ние имаме съвест и че можем да се справим и да помогнем наистина да се разкрие случая. За да можем да имаме спокойствие – за нас, за децата ни, за работата, за всичко“, завърши Мая Антова.

Припомняме Ви, че собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов бе застрелян с два куршума в тила в нощта на 8 срещу 9 януари 2016 г.

Тялото му е намерено около полунощ в края на столичния квартал "Бистрица".

Мъжът е излязъл да разхожда кучето си около 19.00 часа, след което не се е прибрал. Два часа по-късно близките му са подали сигнал в полицията и при издирването късно през нощта, тялото на убития било открито.

Дъщерята на Александър Антов: Модна къща "Агресия" беше сърцето му

Дъщерята на убития собственик на модна къща „Агресия” Александър Антов, Мая публикува емоционално обръщение за смъртта на б...

Убитият е един от най-известните дизайнери в страната. Неговата модна къща „Агресия" е на пазара от над 25 години.

Това е вторият подобен инцидент в София от началото на годината.

Ден преди убийството на Антов, в столицата беше застрелян 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов.

Веско Дебелия (както е бил прякора на Стоименов) e сочен за юридическия ликвидатор на ВИС-2. Основните версии, по които се работи за убийството, са нарушени финансови или икономически интереси.

Снимка: Slavishow.com 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com