"Ликвидаторът" на ВИС-2 е убит с пистолет "Макаров" със заглушител

12001
"Ликвидаторът" на ВИС-2 е убит с пистолет "Макаров" със заглушител

Пистолет "Макаров" със заглушител е използван за убийството на 53-годишния Веселин Стоименов – по прякор Веско Дебелия, който беше застрелян снощи в София.

Това съобщиха пред "Хоризонт" източници от МВР. Предполага се, че нападателите са били трима. Тялото на бизнесмена е открито от жена, която живее близо до дома му. Малко по-късно там е пристигнал и братът на Стоименов, за да установи самоличността му.

Убитият в столицата Веселин Стоименов бил свързан с групировката ВИС-2*

Бизнесменът Веселин Стоименов – Веско Дебелия е бил застрелян тази вечер в столицата, научи bTV. 51-годишният мъж, който е свърз...

Версията, по която работи МВР, е, че един от килърите е стрелял, вторият го е прикривал, а третият е чакал в автомобила наблизо. Предполага се, че оръжието е било със заглушител, защото свидетели са разказали пред разследващи, че не са чули изстрели, а само слаба пукотевица.

Основните версии, по които се работи за убийството, са нарушени финансови или икономически интереси.

Припомняме Ви, че снощи (07.01.) 51-годишният Стоименов, който е свързван с групировката ВИС-2, е бил открит минути след 21:00 часа в кооперация близо до бул."Симеоновско шосе". Той е починал от раните си.

Малко след убийството, в "Студентски град", бе открит опожарен лек автомобил.

Дебелия е бургазлия. От години работи като мениджър в хотелиерския бизнес в Слънчев бряг. Убитият има бизнес със заведения, като по първоначална информация има обекти в столицата и по морето.

ВИС-2 се завръща, писнало им от мишки

Легендарната групировка ВИС-2, която според мнозина българи е олицетворение на мутрите и използваната груба сила за налагане на мафиотс...

В публикация на сп."Тема", Стоименов е посочен като един от управляващите инвестициите на ВИС по Черноморието чрез редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други.

След убийството на Георги Илиев Стоименов стана известен като "ликвидатор" на ВИС-2.

През април 2014 г. името на Стоименов беше забъркано в скандал, след като стана ясно, че частна фирма е окупирала пристана за лодки в резервата Ропотамо въпреки прекратения договор с РИОСВ.

Според "Биволъ" компания на Веско Дебелия притежава дружеството, свързвано още с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис – Таки.

 

Най-вероятно съпругът е извършителят на жестокото убийство в Пловдив

35-годишният Благой Сапунджиев е убил семейството си и се е самоубил най-вероятно с незаконно огнестрелно оръжие, предаде Нова телевизи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com