Майката на момиче, нападнато от бандата от "Ботунец": Още е травмирана, не иска да разказва

8494
Майката на момиче, нападнато от бандата от "Ботунец": Още е травмирана, не иска да разказва
Снимка: Actualno/Елена Страхилова

Майката на едно от момичетата, пострадали от бандата от Ботунец, разказва за случилото се. Заяви, че дъщеря ѝ все още е травмирана и е прекарала цялата нощ на 18 септември в полицията.

След грабежа, извършен над момичетата, полицията преследва извършителите, при което беше застрелян един от младежите. Днес главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че полицаите са изпълнили своите функции.

За случая разказва майката на пострадалата Лилия във фризьорския салон, където работи. Разказва, че 19-годишната ѝ дъщеря е травмирана и не иска да говори за случилото се.

Още: "Законът е спазен, оръжието не е за украса": МВР брани полицая, който уби Светльо

"Ще има съд и съдът ще вземе решение. Аз не съм човекът, който казва какво мисли и какво прави. Просто цяла нощ са били в полицията. Не коментирам повече. Всичко, което е било необходмо, е дадено като показания в полицията", каза Нари Шаркошян пред БНТ.

"Нито един родител не знае какво прави неговото дете. Нито един родител! Нито аз знам, нито те знаят какво правят посред нощите", това отговори Шаркошян на въпроса какво би казала на родителите, които твърдят, че техните деца не биха извършили подобно нещо.

Още: Майката на простреляното от полицай момче: Защо застреляхте детето ми като куче?

Днес прокуратурата повдигна още едно обвинение за грабеж срещу двамата непълнолетни, които са били заедно с младежа, който почина след като беше прострелян от полицай. Те са задигнали 55 лв. от мъж на на автобусна спирка като го заплашили с метална палка. Това се случило два часа след като нападнали и ограбили двете момичета в парка. Час по-късно следва гонката с полицията, при която единият от бандата е прострелян смъртоносно.

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че полицаите са изпълнили своите фунции по предотвратяване и разкриване на престъпление. Назначена е допълнителна проверка какво е наложило полицаят да носи по време на смяна личното си оръжие, както и с кое от двете е стрелял.

"Какво се дискутира – дали са имали право да използват оръжие или не? Законът категорично позволява. В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие", каза Живко Коцев.

Още: Адвокат защити полицая, прострелял фатално крадец: Спазил е закона

От СДВР заявиха, че не наблюдават увеличаване на случаите в района на 4-то РПУ. "Запазва се тенденцията на грабежите като миналата година. Дори при разкритите престъпления има леко увеличение. Единствено като тенденция е, че пада възрастта на извършителите и повечето не са криминално проявени", каза Петър Петров, началниик на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в СДВР.

Запознати с начина, по който действат нападателите, казват, че по-опитните се изплъзват по-лесно, а законът не е толкова строг към непълнолетните. В групата от Ботунец двамата извършители са на 15 и 17 години, простреляният е на 18 години. Местата, където са извършени последните грабежи, не са избрани случайно.

Още: Жители на Ботунец на протест, искат наказание за полицая, застрелял заподозрян

"Естествено е крадците и тези, които се занимават с грабежи, да се насочват към квартали, където живеят по-богати хора. От там могат да откраднат много повече и много по-ценни неща", коментира Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи. Според Еманул Йорданов полицаят е действал правомерно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com