Майката на нападнато момче: Децата ни се колят по улиците като идиоти

1797
Майката на нападнато момче: Децата ни се колят по улиците като идиоти
Снимка: БГНЕС

Децата ни се колят по улиците като идиоти. Притеснявам се за него, за всички деца се притеснявам.

Това каза майката на едно от нападнатите на 18 юли момчета.

Тя разказа, че синът ѝ е бил нападнат от фенове на отбора, на който синът ѝ също е почитател. Той дори е тренирал футбол, но се е отказал, след като се е разочаровал.

Баща на болно дете нападна фелдшер от Спешна помощ

49-годишен мъж нападна фелдшер от Спешната помощ в кирковското село Фотиново. Медикът се отзовал на сигнал за болно дете в неделя късн...

По думите ѝ синът ѝ и негов приятел са седели на спирката и са си играели на телефоните. Изведнъж се появили няколко, въоръжени с метални прътове, лопати, бухалки и започнали да ги бият.

На въпроса на репортера от Нова телевизия: "И сега на къде", майката отговори: "Към терминал 2."

Старши комисар Младен Маринов от СДВР заяви, че до момента са задържани 11 деца по случая, след като вчера са били арестувани още 8 деца. Всички те имат отношение към случая и са част от групата, макар не всяко от тях да има пряко участие.

Част от тях са известни от преди 10-на дни, когато са имали провинение. Всички те са непълнолетни на възраст от 15-18 години.

"Те тръгват с намерението да срещнат някого и да го набият. Това се е случило на а т.нар. фенска основа, тъй като са привърженици на определен футболен клуб съответно има друга група от друг отбор. Ние го знаем този проблем. Има звено, което се занимава изключително с футболно хулиганство и екстремизъм."

Родители нападнаха катаджии, за да предпазят дъщеря си от получаването на акт

Катаджии са били нападнати от гневно семейство при проверка на автомобил в Търговище. Инцидентът е станал към 16 часа в неделя на ул."К...

Комисар Маринов допълни, че сред тези групи от фенове има ядро, което е изключително агресивно и твърдо.

По думите му "в повечето случаи родителите не знаят къде са им децата, не проявяват интерес, дори не желаят да ги пускаме от районното. Конкретна приична няма, но има липса на ценностна система още от ранна възраст."

Припомняме, че две 17-годишни момчета бяха намушкани вечерта на 18 юли при два инцидента в различни части на столицата. Първото нападение става на бул. "Шипченски проход" станало около 20.00 часа, а вторият - малко след 20. 30 часа на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и ул."Одрин". И в двата случая става дума за преракания на тема футбол.

От "Пирогов" съобщиха, че децата са в стабилно състояние и без непосредствена опасност за живота към момента. Едното има две порезни рани в областта на гърба, охлузни рани в областта на едната ръка и едното коляно. Екип на Детска хирургия е обработил раните в операционната и момчето е оставено в лечебното заведения. Другият е с фрактура на главата, рана на главата, и се е наложило да бъде опериран по спешност тази нощ. Екип на Клиниката по детска хирургия и на Клиниката по детска травматология са извършили съвместна операция, тъй като е имал увредени сухожилия на едната ръка и счупване на костта.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com