Марковски: Москов иска да защити лекарите - как може да е ксенофоб?

30842
Марковски: Москов иска да защити лекарите - как може да е ксенофоб?
Снимка: БГНЕС

Категорично Петър Москов не е ксенофоб. Защо трябва министър като прави усилие да защити лекари, бити от роми, да бъде обвиняван, попита адвокат Марин Марковски в предаването „Лице в лице”.

Трябва да има един разумен механизъм, с който да бъдат запазени здравните работници. Държава е виновна е мантрата на правозащитниците. Това е съждение, не решение. Докато не се извърви пътя към образованието, към културата, редно е да си спомним, че животът се състои от реалности, подчерта Марковски. Трябва да има санкция за побой над лекар, равна на тази на съдиите и прокурорите, категоричен беше той.

Скандал: Ченалова решила случая "Соло" заради кариерна облага?

Скандалът със съдия Румяна Ченалова достигна до нови висоти, след като ищец по нейно старо дело разкри скандални подробности относно ра...

Съдебната система

Въпросът за съдебната система мен ме тревожи – не съм стигнал до отчаянието, но съм на път да се отчая. Това каза адвокат Марковски във връзка с последния голям скандал там – със съдия Румяна Ченалова.

По презумпция никой не може да бъде доволен от съда. Работата на съда не е хората да излизат доволни, припомни Марковски.

Въпросът със съда не е само с избора на делата. Да припомним, че постановление на прокурор на по-ниска инстанция може да бъде отменено от прокурор на по-висока инстанция. А Висшия съдебен съвет (ВСС) е „майка и татко за съдиите”. Но когато съдията иска да направи кариера, това трябва да се случва само по един начин – когато е почтен и когато познава закона. Но ВСС е със структура, която е политически повлияна. Така се избира и Конституционният съд, така се избира и главният съдебен инспектор. Така съдебната система е под политическо влияние и няма истинско разделение на властите, подчерта Марковски.

Москов за ромите: Извиних се за думите си, моя ли е вината, че фактите са такива?

Моля за извинение, ако някой е бил наранен от конкретни думи, обяви Петър Москов след искането на ДПС за оставката му и още веднъж каз...

Мисля, че съдиите могат да членуват в рибарски, не в ловни дружинки – жалко е да се убиват сърнички. Не трябва обаче съдии да членуват в масонски ложи, защото са тайни и има вътрешни правила. Ако членуваш в такава ложа, не можеш да си независим, смята адвокатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com