МВР е дало на прокуратурата случая с двете арестувани студентки

31771
МВР е дало на прокуратурата случая с двете арестувани студентки
Снимка: Ранобудните студенти/Яне Голев

Документите на двете задържани от полицията студентки при вчерашния протест срещу новия Законопроект за МВР са били предадени на прокуратурата. Те бяха арестувани, тъй като според полицията са нацапали с червена боя униформата на един от охраняващите вчерашния протест полицаи. На униформата са „отпечатани” две червени ръце, подобни на юмрук – символът на „Ранобудните студенти”.

И в момента пред сградата на Първо РПУ в София има около 50-тина души, които очакват освобождаването на момичетата. Те са задържани за срок от 24 часа и скоро той ще изтече. Там са както студенти, така и преподаватели във висши учебни заведения, които подкрепят студентската окупация.

Полицаи удряха шамари на момичета, твърди "ранобуден" студент

"Вчера не бяхме агресивни, просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри", каза в &bd...

Междувременно в страницата на „Ранобудните студенти” във Facebook бяха разказани подробности около ареста от гледна точка на студентите. Арестуваните момичета са били обиждани с нецензурни думи и е имало заплахи, че „ще им очернят бъдещето”, казва свидетел на случката.

Репортер на Actualno.com, който вчера беше на мястото на събитието, разказа как заради ареста беше направен кордон във формата на правоъгълник точно пред паметника на Цар Освободител и загражденията при Народното събрание. Оттам момичетата бяха отведени с един от автомобилите на жандармерията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com