Осем задържани след днешния протест, студентите ще чакат депутатите

28036

Общо осем души са задържани след днешния протест на „Ранобудните студенти” срещу Законопроекта за нов закон на МВР.

Сред задържаните има две млади момичета. Те бяха арестувани, защото изцапаха с червена боя един полицай. Момичетата залепиха ръцете си на гърба на блюстителя на реда и по този начин му направиха печат на символа на "Ранобудните студенти".

Полицията направи опит да разчисти площада пред Народното събрание

След като полицията направи двоен кордон около загражденията, опасващи Народното събрание, сега силите на реда започнаха да разчистват ...

Задържаните са отведени в две полицейски управления, като тепърва се решава на кои от задържаните да им се наложи полицейска мярка и на кои да им бъде отправено само предупреждение, информира Агенция „Фокус”.

Междувременно „Ранобудните студенти” направиха кратък тур в центъра на София. Първо те блокираха кръстовището на бул. „Раковски” и на бул. „Цар Освободител” при Военния клуб. Там се стигна до сблъсък с полицията, като в крайна сметка кордон от полицаи избута протестиращите. Вчера вечерта, на същото място беше направена блокада заради премиера Пламен Орешарски, който беше гост на награждаването за „Студент на годината” във Военния клуб.

След този сблъсък последва и блокада на кръстовището на бул. „Мария Луиза” и бул. „Цар Освободител”.  Това предизвика доста недоволство сред някои шофьори.

Преди около половин час демонстрантите се върнаха пред сградата на Народното събрание. Те се заканват да изчакат депутатите, които днес ще заседават до 20:00 часа, за да уточнят всички подробности по Закона за държавния бюджет за догодина.

Полицията реагира и избута студентите от загражденията пред НС*

Силите на реда предприеха действия срещу протестиращите "Ранобудни студенти". Полиция и жандармерия обградиха загражденията около Народ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика