МВР най-сетне на практика си призна за престъпна група по случая "Митьо Очите"

1529
МВР най-сетне на практика си призна за престъпна група по случая "Митьо Очите"

Имало е престъпна група, която три години е действала в Слънчев бряг. Това е основният извод покрай арестите заради стрелбата в курорта, при която беше тежко ранен Димитър Желязков-Митьо Очите. Групата е водена от Божидар Кузманов-Божо Кравата - човекът, в чийто ресторант Очите беше прострелян, а бодигардът му Александър Алексиев беше убит.

Срещу "главанаците", както ги нарече Бойко Борисов, който тиражира версията за спор за паркомясто като причина за стрелбата, има множество жалби в полицията. МВР и прокуратурата си имат оправдание защо досега групата не е арестувана - в бургаската полиция се работело по жалбите, но "изолирано". Едва след визитата на главния прокурор Сотир Цацаров бил направен анализ и станало ясно, че това е престъпна група. Така делото било пратено в спецпрокуратурата, пише в. "Сега".

Митьо Очите е приет за лечение в столична болница

Днес около обяд по собствено желание в болница "Софиямед" е приет за лечение Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, съобщиха о...

Разследването за престъпна група не попречи на главния секретар на МВР Георги Костов да продължи да се оправдава за безумната теза за "паркомясто". "Казах, че поводът за престъплението е битов, като причини за престъплението има множество издигнати версии и не може да изключим и бизнес противоречия, но това някак си беше избегнато, просто си проверете записите от това време. Конфликтите са като войните - има причини, има и конкретен повод. Конкретният повод (бел. ред. - т.е. "паркомястото") не подлежи на коментар, но не неглижира цялостната престъпна дейност на тази група", заяви той.

В момента са арестувани 7 души. На един от тях е повдигнато обвинение за убийството на Александър Алексиев, бодигарда на Димитър Желязков-Очите, а на други двама - за опит за убийство на Желязков. Обвиняеми са Тодор Славков, Радослав Димитров и Георги Иванчев. Освен това всички са с обвинения за участие в престъпна група за наркотици, побоища, изнудвания и палежи. Соченият за ръководител Кузманов обаче е изчезнал. Издирват се още двама души - Данаил Петков и Марчо Марков. Марков е известен като участник в популярното риалити "Сървайвър" - в сезона, в който спечели Ваня Джеферович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими