МВР: Няма данни, сочещи, че инцидентът с Лозан Панов, не е случаен

18939
МВР: Няма данни, сочещи, че инцидентът с Лозан Панов, не е случаен
Снимка: БГНЕС

До момента няма данни, че не става дума за случайна катастрофа във връзка с кандидата за председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Такова обяснение даде главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той няма информация за колата, която чакала в засада. В тази връзка главният секретар призова, ако има такава информация, да се предостави на органите на реда.

"Уверявам ви, че министерството работи с целия ресурс по случая и надявам се да имаме и обективен резултат, но наистина обективен резултат, а не версии, които не стигат до нас, а обикалят медиите", заяви главният секретар на МВР, цитиран от БГНЕС.

Криминалният репортер на БНТ Явор Симов коментира тази сутрин, че Панов е трябвало днес да подаде документите си като кандидат за председател на ВКС във Висшия съдебен съвет. Това няма да може да стане, тъй като той се намира в “Пирогов” в сравнително тежко състояние.

Радан "се облегна" на френския посланик и поиска оставката на ВСС

Оставка - тази толкова модерна дума излезе от устата на лидера на ДСБ Радан Кънев по адрес на Висшия съдебен съвет (ВСС). Според Кънев...

Очевидец на произшествието - чужд гражданин, е закарал Панов в болницата. Неизвестен все още е шофьорът, блъснал кандидата за председател на ВКС. Той е избягал от мястото на инцидента.

"Много са случайностите напоследък – предната вечер е пребит служител на Върховния административен съд, там е на лична основа, няма връзка между двата случая, но няколко дни преди това изчезна Петко Сертов, преди това пък поръчково убийство на основен свидетел по дела за поръчкови убийства. При такова натрупване хората остават с впечатление, че някой ги режисира, за да може да се разсее облакът от акцентите и важните събития в държавата", коментира Явор Симов.

 

Кандидатът за председател на ВКС и в момента съдия във ВАС Лозан Панов бе блъснат от автомобил в столицата на 9 декември и бе приет в "Пирогов" с травми и комоцио. Лозан Панов е отишъл сутринта да тича в Южния парк и тръгвайки си на пешеходна пътека е блъснат от автомобил. Състоянието му е тежко, но е без опасност за живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com