Над 70 са сигналите с информация за младежа, заснет да тича в Борисовата градина

3486
Над 70 са сигналите с информация за младежа, заснет да тича в Борисовата градина

Близо 70 души са се обадили, за да съобщят, че имат информация за младежа, който е бил заснет да тича в Борисовата градина малко след убийството на 16-годишния ученик Георги. Това са сигналите само до късния следобед вчера. Някои от тях са отпаднали веднага, тъй като са звучали абсурдно.

Имало обаче и сериозни данни, които се очаква да помогнат за разплитането на проестъплението, са споделили разследващи пред "Телеграф". Част от гражданите вече са били канени за разпит в полицията.

Туркиня уби 17-годишната си бременна дъщеря

Туркиня на 36 г. от град Ниигде уби 17-годишната си дъщеря, сред като научи, че е бременна, съобщават турски медии. Майката Емине А. р...

МВР разпространи в четвъртък клип от няколко секунди на късо подстриган младеж по дънки, маратонки и раница на гърба с молба, всеки, който го познава да се обади на тел. 112 или в някое РПУ при гарантирана анонимност.

Издирваният е сниман от 2 камери. Първата гледа към паркинга на БНР, намиращ се срещу пътеката, по която се стига до местопръстлението. Покрай нея момчето минава подтичвайки.

Следващата, която го е заснела, е от страната на автокъща "Капитолия", но образът от нея е неясен. Оттам вече следите му се губят.

В съобщението на МВР се посочва, че лицето се издирва като свидетел. Причината е, че засега няма друго доказателство срещу него освен записа от тези две камери. Снимките обаче могат само да ориентират разследващите убийството, но не и да бъдат доказателство в съда заради лошото си качество.

Вече има сигнали във връзка със снимката за убийството на Георги

Вече са получени няколко сигнала, след като МВР в четвъртък разпространи видео на бягащо момче, за което се смята, че е евентуален свид...

"За да вържем този случай трябва да се свърши още голям обем от задачи, засега имаме насока и работим активно", са коментирали участници в разследването. "Съседи и хора от приятелския кръг трябва да го разпознаят", допълват те. На някои граждани обаче всеки втори късо подстриган тийнейджър им изглеждал като младежа от снимката.

Разследващите са прегледали и близо 1 гигабайт клипове от други охранителни камери на частни сгради и държавни институции с надеждата някоя да е заснела същото лице, което тича по бул. "Драган Цанков" към телевизионната кула.

До момента хипотезата е, че издирваният не е бил познат на убития Георги, защото снимката е била показана на ученика, но никой не е разпознал момчето и не е потвърдил, че се е движил в компанията или приятелския кръг на жертвата. Снимката е изпратена и в Гранична полиция с цел да се следи за подобно лице на границите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com