X
 
 

Неизправен уред е причина за пожара в социалното общежитие в Димитровград

347 0
photo of Неизправен уред е причина за пожара в социалното общежитие в Димитровград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
По първоначална информация, след оглед на мястото от пожарникари, причина за инцидента е неизправен електрически уред. Касае се за неумишлен палеж, съобщават от ОДМВР-Хасково за Агенция "Фокус".

При пожара пострадаха леко трима души - двама са обгазени и една жена е с леки изгаряния. Те са били настанени в болница, но по-късно освободени. Охраната заедно с пожарникари и полицаи са успели да изведат бързо всички 23-ма жители на общежитието, затова няма повече пострадали. Сигналът подал един от тях около 4 часа тази сутрин (5 ноември).

Неизгасена цигара е първоначалната версия за пожара в Димитровград

Първоначалната версия за възникването на пожара в общинското общежитие за социално слаби в Димитровград е неизгасена цигара. Това каза ...

Първоначало се предполагаше, че неизгасена цигара може да е причинила огромните щети по сградата. Оказа се, че електрическа печка е дала на късо, огънят се е разпространил буквално за минути и е изпепелил по-голямата част от сградата.

Изгорял е част от покрива на общежитието, както и няколко стаи. Комисия вече е направила оглед и са разписани спешни мерки за укрепване на сградата.

Общежитието е на над 40 години и в него няма пожароизвестителна инсталация, обясни кметът на обшина Димитровград Иво Димов.

На 6 ноември започва ремонт на общежитието, като общината ще предприеме необходимите действия, за да възстанови сградата, обясни още Димов. Той обеща хората да не останат на улицата. Засега тези, чиито стаи са изгорели, са настанени в източното, незасегнато крило на сградата.

Гасиха пожар в Димитровград

Пожар в общежитие за социално слаби избухна вчера в Димитровград. Трима души са пострадали леко. Заради пожара 23-ма души са били еваку...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално