Нещастен случай или нещо друго е смъртта на бизнесмен от Ямбол?

21209
Нещастен случай или нещо друго е смъртта на бизнесмен от Ямбол?

При нелеп инцидент загина известен бизнесмен от Ямбол. Първоначалните официални предположения са, че 52-годишният фермер Димитър Попов е починал на място, при падане от четвъртия етаж на хотел в град Хисаря.

Сигнал за случилото се е подаден на Спешен телефон 112 на 13.07.18 г. в 07:30 ч. сутринта, че е открит мъж в безпомощно състояние, съобщиха за Actualno.com от ОД на МВР в Пловдив. На място служители от Районното управление в Хисаря са установили самоличността на загиналия, който е бил гост в хотела. Направени са огледи, а тялото е откарано в Съдебна медицина, където да бъде извършена експертиза.

Кой е отговорен за смъртта на 13-годишното момче от Асеновград?

Спешно осигуряват 23 000 лева за обезопасяване на местността край скалата, от която 13-годишно момче падна при разклона на главния път ...

Засега МВР твърди, че става въпрос за нещастен случай. По неофициална информация, дотук няма доказателства някой да е съпричастен към инцидента.

Екипът ни разговаря с Живка Попова - сестрата на починалия. Пред Actualno.com тя разкри, че малко преди инцидента в нощния бар на хотела е възникнало спречкване между брат ѝ негов колега, също фермер. Жената, заедно с органите на реда, е изгледала записи от видеокамерите в обекта, на които се вижда спречкването между двамата. След това Димитър Попов тръгва сам по стълбите.

По коридорите и на мястото, от което е паднал, няма разположени видеокамери. По думите на Живка Попова липсва яснота за времето, в което мъжът е преминал цялото разстояние от бара, през коридора към стаята му на втория етаж, където е бил настанен, и до четвъртия етаж и разположените там служебни помещения, за да достигне до покрива, от който е паднал. "Можеше и дете да мине от там и да падне по същия начин, ако е било нещастен случай. Това навежда на мисълта, че тези работни стаи с общо стълбище и още една междинна врата, водещи към покрива, не са били заключени. В каквото и състояние да си, няма как да не разбереш, че тази зона не е от хотелската част, в която се настаняват гости. Брат ми е посещавал подобни семинари доста пъти точно в този хотел и познава обекта добре", допълни Живка Попова.

Сестрата на загиналия обясни, че по стълбите, на излизане от нощния бар, е имало капки кръв, може би заради рана от спречкването. "Брат ми е бивш спортист, боксьор. Ще се изразя малко жаргонно – носи и на бой, и на алкохол. Не, че не може да се препънеш в дупка на тротоара и да паднеш и това да е смъртоносно, но или е престъпление, или е престъпна небрежност, от страна на хотела с отключените врати към покривите", заяви жената.

Мъж загина след падане от блок в Хасково

Труп на мъж бе открит до бл. 7 на кв. "Орфей" в Хасково. От полицията съобщиха, че няма данни за престъпление, съобщи БГНЕС. Мъжът е н...

По думите ѝ, падането е от два строителни етажа височина – около 6-7 метра, а повърхността, върху която е паднал Димитър, не е плоча или цимент, а е с битумно покритие (мека материя), под което има хидроизолация и топлоизолация. "Не настоявам, че е било убийство. И дори се надявам да не е това. Защото ще съм спокойна, ако в последните си мигове не е изпитвал болка. Въпреки всичко, белите полета – кръвта на втората стълба, качването до четвъртия етаж, излизането през работни помещения и политането му от етажа ... А, всъщност, първото най-смущаващо беше, че тялото на брат ми е открито на много голямо разстояние от ръба на покрива", обясни опасенията си Живка Попова, че не става въпрос за нещастен инцидент. И допълни, че според данни на разследващите, Димитър не се е влачил, след като е паднал, а просто е починал на място, като причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма.

По първоначална информация, няма данни за насилие единствено по тялото на мъжа, но за такива по главата все още не може да се каже със сигурност. Конкретно заключение за часа на смъртта ще бъде изведено, след като бъдат извършени експертизите.

"Но виновен има. Това не е естествена смърт. Не е починал в леглото си. Дали поради небрежност или поради виновност, виновен има. Аз просто търся истината за себе си. Да няма съмнение в съвестта ми, че съм направила каквото е зависело от мен. Искам, ако наистина има виновен, той да си понесе последствията. А дори да е нещастен случай, нека той бъде ясно доказан", каза в заключение Живка Попова.

Жената обясни, че брат ѝ е човек с нормално семейство, три деца, достатъчно приятели и бизнес. Отглеждал е жито в Поляна и Александрово. Не е ясно на този етап дали е имал конкуренти, с които не се е разбирал. По случая работи Окръжна прокуратура-Пловдив, която е образувала досъдебно производство, а наблюдаващ прокурор е Галин Гавраилов.

Беззаконие в Хисаря - куп имоти на видни хора са на ръба и отвъд закона

Хисаря се оказва рай за политици, които има незаконни имоти. Това твърди в свой репортаж Нова телевизия. Първият пример е председателя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com