Нов опит на СГС да гледа делото срещу Бат Сали

1922
Нов опит на СГС да гледа делото срещу Бат Сали
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще гледа делото срещу Александър Методиев (Бат Сали), който е с обвинения за хулиганство. На миналото заседание делото беше отложено, тъй като свидетелят Георг Радков не се яви, предаде БГНЕС.

Очаква се да бъде призован още един свидетел - Александър Асенов, който е помощник треньор на футболен клуб "Спартак". Той е пряк свидетел на полицейската проверка.

Депутатската карта на Бат Сали – доказателство срещу него

Депутатска карта стана доказателство в съда по време на процеса срещу народния представител от ДПС Александър Методиев, известен като Б...

Забавянето нямаше да се случи, ако прокуратурата беше разпитала лицата, които са пътували в автобуса. Ако беше установила всички обстоятелства, които по закон следва да установи, делото щеше да е приключило отдавна. Вместо това, при направено процесуално искане от защитата на обвиняемия в онзи етап - да бъдат разпитани всички лица като сме посочили имената и какви факти и обстоятелства следва да бъдат установени, държавното обвинение отказа и сега се прави на изненадано, че има такива лица. Това каза на предното заседание Георги Лялев - адвокат на подсъдимия Методиев.

Според адвокат Лялев, Асенов може да разкрие какво се е случило, защото е старшият на групата. Асенов е назначен като помощник треньор от Александър Методиев, който са наричали "шефа", защото е председател на управителния съвет на спортния клуб, по съдебна регистрация е Методиев.

"Моето уважение към държавното обвинение, но не трябва да се става жертва на кампанийност. Трябва да се изяснят тези обстоятелства, защото в молбата, която сме подали в досъдебното производство и която беше отхвърлена, за разпит на всички тези лица. Нищо не костваше на държавното обвинение тези лица да бъдат разпитани и сега делото щеше да приключи на първа инстанция", каза още Лялев.

Александър Методиев е с обвинения за хулиганство и противозаконно пречене на орган на полицаи от автопатрул при РУ на МВР – Костенец да изпълнят задълженията си, извършено при условията на продължавано престъпление. Според обвинението на 1 май 2016 г. Александър Методиев управлявал автомобил „Мерцедес МЛ 230“ в посока към гр. Костенец, идвайки откъм гр. Септември. Около 16.10 часа на същия ден, навлизайки в гр. Костенец, Методиев направил „тройно изпреварване“ на забранен за това участък, с което нарушил правилата за движение по пътищата. Действията му били забелязани от трима полицейски служители от автопатрул при РУ на МВР – Костенец. След като тримата видели нарушението, незабавно подали сигнал на Методиев. Той не спрял, а помахал с ръка на полицейските служители и продължил, като дори увеличил скоростта на движение. Така, според прокуратурата депутатът съзнателно и противозаконно попречил на полицейския служител да изпълни служебните си задължения - да го спре и да му състави акт.

Започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев

От втори опит започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Той е на съд по обвинение в хулига...

10 минути по-късно на същото място, полицаите спрели за проверка лек автомобил „Форд Транзит“, в който пътували седем души. Униформените поискали от пътуващите в автомобила да представят документите си за самоличност за проверка. Единият от тях нямал такива, полицай го поканил до служебния автомобил и започнал да му съставя акт за установяване на административно нарушение по текст от Закона за българските лични документи. След като разбрали това, спътниците на нарушителя започнали да настояват пред полицаите да не го правят. Един от тях се обадил по мобилния телефон на Александър Методиев и го уведомил за случващото се. Тогава Методиев веднага обърнал посоката си на движение и се насочил обратно към Костенец, към мястото, където полицаите съставяли акт. Междувременно той се обадил по телефона на Началника на РУ – Костенец, като му заявил, че негови подчинени служители са спрели на входа на гр. Костенец микробус с футболисти от футболния отбор на ромите от Самоков и че съставят акт на един от тях. Началникът на РУ Костенец му обяснил, че полицейските служители си вършат работата и го помолил да продължи по пътя си и да не нарушава обществения ред. Малко след това Александър Методиев пристигнал при полицейските служители, приближил се до този който пишел акта и назидателно и на висок тон започнал да пита и да иска обяснение защо съставят актове на „неговите хора“. Извадил картата си на народен представител и започнал да я размахва пред полицаите, като показно и заплашително афиширал пред тях качеството си на народен представител. Действията и цялостното поведение на Методиев били насочени към това да възпрепятства съставянето на акта, като смятал, че чрез арогантното и заплашително свое поведение и неправомерно въздействие по него, ще осуети това. Полицаите му обяснили, че е извършено административно нарушение, затова са длъжни да съставят акт, а Методиев наредил на нарушителя да не го подписва.

„Размахвайки картата си на народен представител, Александър Методиев на няколко пъти изпускал картата и документите си на земята, след което ги събирал, говорел провлачено и лъхал на алкохол.“ Това е посочено в обвинителния акт. След като разбрал, че няма да успее , той се ядосал още повече, започнал да се държи с тях арогантно и неуважително. Поискал от служителите на МВР, грубо и на висок тон, отчет за цялостната дейност през дежурството, поискал също така да му предоставят всички съставени от тях актове. Полицаите му отказали, като му обяснили, че има съответен ред за това. Методиев отправил заплаха към полицейските служители, като им казал, че „ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни“.

Малко след това Методиев си тръгнал, управлявайки автомобила, с който бил дошъл. Бил последван и от хората, които били спрени за проверка. Междувременно, преди да си тръгне, той отново се обадил по телефона на Началника на РУ – Костенец, като му заявил, че е констатирал нарушения на неговите подчинени и че отказвали да му докладват какви произшествия имало. Началникът отново го помоли да не нарушава обществения ред и да остави полицаите да си вършат работата, а Методиев грубо му заявил: „Нема к’во да ми се молиш“. След като си тръгнал, на същия ден, както и на следващия ден, Методиев продължил настоятелно да звъни на Началника на РУ - Костенец по телефона, но същият престанал да отговаря на обажданията му.

На 07.07.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев. Депутатът е с мярка за неотклонение „подписка”.

Бат Сали отива на съд

Делото срещу депутата Александър Методиев, известен като бат Сали влиза в съда. Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвините...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com