Определиха трети съдия по делото "Белведере"

23388
Определиха трети съдия по делото "Белведере"
Снимка: БНР

Съдия Хайгухи Бодикян ще гледа делото "Белведере".

След отвода от вчера на съдия Пламен Колев, чрез системата за случайно разпределение на дела днес бе избран нов съдия-докладчик. Това е Хайгухи Бодикян, казаха обясниха от Софийския градски съд.

След девет дни ВСС казва какво мисли за Ченалова и "Белведере"

Въз основа на изслушването на съдия Румяна Ченалова относно обвиненията, отправени към нея от френския посланик Ксавие Ларен дьо Кабан...

Той става третият, на когото е разпределено делото за фалита на двете дъщерни дружества на френската компания "Белведере". До момента двама си направиха отвод.

БГНЕС припомня, че на 22 декември съдия Румяна Ченалова си направи отвод от делото за несъстоятелност на "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада". Мотивите й бяха свързани с образуваното срещу нея дисциплинарно производство.

На 17 декември Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова. В телевизионно интервю френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан я обвини в тенденциозно изпълнение на задълженията й, включително опит за "кражба" френска фирма, производител на вино в България.

Самата Ченалова отхвърли твърденията на дипломата, а самата тя изложи и позицията си на открито изслушване пред Комисията по етика на ВСС. Поради отвода на съдия Ченалова бе направено ново компютърно разпределение на делото. За докладчик бе избран съдия Пламен Колев, който вчера също си направи отвод.

Съдия Ченалова: Невинна съм, френският посланик да се обясни

Не съм допуснала нарушение и това ще се установи. Това заяви съдия Румяна Ченалова на влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет. ...

Междувременно стана ясно, че полската фирма за производство на алкохол “Polmos Lancut S.A.” е предявила иск като кредитор по шумното делото за обявяване в несъстоятелност на фирмите ”Белведере дистрибуция” и ”Домейн Менада”. Това показва справка на Mediapool в деловодната система на Софийския градски съд. Системата обаче не показва за каква сума е искът на новия кредитор по делото.

Това е осмият кредитор по делото. Делото за фалита на двете дружества започна в средата на октомври по искане на ”Тайм арх” ЕООД, а веднага след това бе присъединен искът на ”Агротекнолъджи” ЕООД. В течение на делото бяха присъединени исковете още на ”Принцес кар” ЕООД, ”Вайвалия бизнес” ООД, ”Парнас М” ЕООД, ”Ди Ейч Ел България” и ”Универсал Пенев” ЕООД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com