Още трима обвиняеми за безредиците в Харманли

2065
Още трима обвиняеми за безредиците в Харманли
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Харманли привлече като обвиняеми още три лица – двама афганистански граждани и един иракчанин, за безредиците в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли.

Спрямо тях е повдигнато обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от прокуратурата.

2002 са бежанците в лагера в Харманли, текат усилени ремонти след погрома

Почти три седмици след като мигрантите в центъра в Харманли се вдигнаха на бунт, мястото има нов директор, тече ремонт, а настанените б...

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли са възникнали безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали служители на МВР, повредено и унищожено бе имущество на Държавната агенция за бежанците. За тримата чужди граждани има събрани доказателства, че са участвали в тях. Двама от обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „подписка“, а третия, който е непълнолетен – на 16 г., е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

По същото дело като обвиняеми са привлечени още 18 афганистански граждани, на които им е повдигнато горепосоченото обвинение. 15 от тях са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Окръжен съд - Хасково, а останалите трима, които са непълнолетни са с наложена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Разследването по делото продължава, като се очакват заключенията на назначените от Районна прокуратура - Харманли седем съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-оценителната експертиза за стойността на имуществените вреди, нанесени по време на безредиците в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com