Осъдиха Сидеров заради разлепени плакати в Добрич, той дори се укривал

1638
Осъдиха Сидеров заради разлепени плакати в Добрич, той дори се укривал
Снимка: БГНЕС

Административният съд в Добрич потвърди решението на Районния съд, с което на лидера а Атака е наложена глоба от 200 лева.

Тя е постановена заради установено нарушение на Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда.

Сидеров: Всички случки станаха с мен, защото имам идеи в политиката

Волен-младши ме буди всяка сутрин към 6 часа. Приключи безгрижната ми младост, вече съм баща. Това е дар Божи. Това каза в сутрешния б...

Сидеров е глобен за това, че е допуснал разлепянето на 50 плаката на партия ”Атака” върху стени, стълбове, телефонни кабини и съоръжения на енергото, извън определените за това от кмета места.

Нарушението е установено при проверка от инспектори от отдел „Общинска собственост” при община град Добрич на 8 май 2013 г. Първоначално определеният размер на акта е 1000 лева, но Районният съд е намалил глобата на 200 лева, информира Topnovini.bg.

Съставеният акт е изпратен на кмета на столична община на 3 юни 2013г. и до Сидеров е отправена покана, която е получена от него, да се яви за връчване на акта на посочени място, дата и час, но той така и не се явил. Правени са опити актът да се връчи и чрез СДВР-София. След като нарушителят след щателно издирване не е намерен, на 16 септември 2013 г. производството е спряно. Актът му е връчен едва след две години - на 1 октомври 2015 г., след което производството е възобновено. Наказателното постановление е издадено на 15 октомври миналата година.

След обжалване на наложената глоба от 200 лева от Сидеров, Административният съд като втора инстанция потвърди санкцията. Решението е окончателно.

Actualno.com припомня, че на 14.03.2016 г. Софийски градски съд (СГС) реши, че Волен Сидеров и дясната му ръка Десислав Чуколов ще трябва да плащат по 13% от месечната си заплата на държавата заради нахлуването в НАТФИЗ във вечерта на местните избори през октомври миналата година.

Сидеров и Симеонов си проговориха за пръв път от 7 години

Председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов се срещна с лидера на "Атака" Волен Сидеров. Срещата е изненадваща, тъй като двамат...

Месечната им заплата като депутати е 2436 лв., което означава, че ще трябва да превеждат на държавата около 316 лв. Сидеров ще плаща глобата 9 месеца, а Чуколов половин година. До присъдата се стигна, след като двамата се признаха за виновни. Наказанието включва още срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес.

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата сключи и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

Знаете, на 23 октомври миналата година лидерът на Атака Волен Сидеров и още десетина души нахлуха в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в столицата.

Инцидентът стана около 20.15 часа. Сидеров заедно с депутата Десислав Чукалов и още десетина души, сред които 5-6 много високи и яки момчета нахлуха в зданието и изблъскаха портиера. Групата се качи на втория етаж, където са се провеждали учебни занятия. Представителите на "Атака" твърдели, че търсят студенти, които били "нападнали" Волен.

„Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, разказа тогава ректорът професор Халачев.

Сидеров: Този път българите трябва да изберат патриотичен президент

Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров изказа възмущението си от парламентарната трибуна по повод речта на президента Росен Плевнелиев на 8 ...

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха обвинени и за това, че на 9 октомври 2015 г. са извършили непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото пред магазин в столицата. В обвинителния акт на прокурорите пише, че Сидеров и Чуколов "са се държали нагло и арогантно и парадирали с това, че са депутати".

Лидерът на "Атака" се е забърквал и в други скандали като инцидента на летище Варна от началото на 2014 г., когато Сидеров влезе в конфликт с френски дипломат. През 2010 година пък Волен Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото буйствал в самолета. По-късно обаче той се извини на екипажа за поведението си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com