Осъждан примами дете и му открадна мобилен телефон и златен пръстен

1566
Осъждан примами дете и му открадна мобилен телефон и златен пръстен
Снимка: личен архив

Мъж открадна мобилен телефон и златен пръстен от дете. Спипаха го и го осъдиха на 4 години затвор. Той е бил осъждан и преди да лежи зад решетките за извършване на тежко умишлено престъпление, но въпреки това, отново е на свобода. Престъпникът е на 48 г. и е обвинен от Районна прокуратура – Пловдив за присвояване на мобилен телефон и златен пръстен от дете.

Ситуацията се разиграла на 12.07.19 г. в Пловдив. Около 12:00 ч. на една от автогарите в града пристигнало 6-годишното момче, което било заедно с родителите си, братчето и сестричето си. Семейството влязло в закусвалня, за да си купят храна. През това време извършителят обикалял из заведението и чакалнята. В един момент родителите излезли навън с едно от децата си, за да разговарят с техен познат. В закусвалнята останали пострадалото момче и неговата сестра. Непознатият мъж се приближил до тях. Той видял, че момчето държи в ръцете си мобилен телефон на стойност 150 лева, а на един от пръстите си има златен пръстен - 14 карата, чиято стойност е в размер на 277 лева. Бижуто било с емблема на марка автомобил и бил подарък от родителите на детето.

Гешев: Голяма част от приватизацията беше брутална кражба

В голямата си част приватизационният процес беше една брутална кражба и грабеж. Бяха ограбени над 90% от българското население, единици...

Извършителят на кражбата заблудил момчето, че баща му го чака навън и трябва да го заведе при него. То тръгнало, но мъжът не го отвел при родителите му, а двамата преминали през подлез и коловозите на жп гарата. След това, се спрели на близкия паркинг. Там той поискал от пострадалото момче телефона и пръстена, като заявил, че само ще ги разгледа и след това, ще ги върне и ще го заведе при баща му. Детето ги предало. Щом ги получил, мъжът прескочил оградата на паркинга и избягал. Няколко дни по-късно, извършителят е бил установен и задържан от органите на МВР в Гоце Делчев, но във връзка с друго престъпление - отново извършен грабеж. У него е намерен мобилният телефон на детето, но пръстенът не е бил открит.

Обвиняемият е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през март миналата година, след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в затвора, уверяват от прокуратурата в Пловдив. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в града. Районен съд – Пловдив е наложил на извършителя наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com