Откриха биологичен материал от загиналите при взрива в Горни Лом

29236
Откриха биологичен материал от загиналите при взрива в Горни Лом
Снимка: БГНЕС

 

При огледа на завода в Горни Лом е намерен биологичен материал от телата на загиналите. Това стана ясно след пресконференция в село Горни Лом. На нея присъстваха Андрей Цветанов от Националната следствена служба, окръжният прокурор на Видин Маруся Илиева и Мирослав Костов, наблюдаващ прокурор по делото, което е срещу известен извършител, предаде "Фокус".

Според информация на ТВ7 обувка, част от кожа, крак - това е всичко, останало от 15-тимата загинали. По този биологичен материал ще трябва да бъдат разпознати останките на работниците.

Вече са ясни имената на жертвите на взрива в Горни Лом

В деня на национален траур стана ясно кои са загиналите при адския взрив в Горни Лом. Към момента няма как да бъдат издадени смъртни а...

По делото работят 15 следователи от Националната следствена служба, разпределени в 7 работни екипа.

Огледът в завода ще продължи още минимум два дни. На място в района са образувани 4 кратера с ширина около 6 м и дълбочина около половин метър.

Взети са всички мерки за сигурност на експертите, които извършват огледа на място, увери Цветанов. Той обясни, че взривът в злополучния ден е бил във вертикална посока и поради високата температура всичко се е стопило. Категорично бяха отхвърлени съмненията за шансове за ранени и в последствие починали хора в завода.

На пресконференцията стана ясно още, че се работи по всички възможни версии за причини на взрива. Все още целия завод е опасен, защото има складове, пълни с боеприпаси.

Човешка грешка е довела до трагедията в Горни Лом, предполага шефът на пожарната

Личното ми мнение е, че в случая със завод "Миджур" става дума за човешка грешка. Това заяви главен комисар Николай Николов - директор ...

Окръжният прокурор на Видин Маруся Илиева заяви, че преди да приключи огледа на място, няма да бъде назначена експертиза заяви. Основно се работи по версията за колективна грешка. „Категорично ще се установи какво точно се е случило”, заяви Андрей Цветанов от Национална следствена служба.

Започнали са разпити на хората от първата смяна, която е работила в завода и е напуснала непосредствено преди експлозията. Взети са показания и от направилите снимки от безпилотния самолет. Към работната версия е приложен и снимков материал от специализираната машина "Пустинна котка", информира БТА.

Заводът трябва да бъде отворен, въпреки всичко, твърди кметът на Горни лом

Завод "Миджур" трябва да бъде отворен. Това заяви кметът на село Горни Лом Илиян Михайлов в ефира на bTV. Той допълни, че това се налаг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com