X
 
 
 

Отмениха бедственото положение в Шишманци

384 0
photo of Отмениха бедственото положение в Шишманци

Още по темата

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров отмени частичното бедствено положение, обявено заради възникналия на 2 юни пожар в склад за депониране на пластмасови отпадъци в Екозавода край Шишманци.

Пожарът продължи няколко дни и застраши здравето на жителите на околните села. Бедственото положение е отменено от 12 часа на 14 юни .

Еколози алармират за причиняващи рак канцерогени след пожара край Шишманци

Той вече е овладян напълно, а стойностите на вредните вещества в атмосферния въздух са близки до нулата. Обстановката в селата е спокойна. Въпреки, че през цялото време автоматичната мобилна станция на РИОСВ, разположена наблизо, не показваше превишение на нормите, хората бяха призовани да не работят на открито и да затварят прозорците си у дома.

Петият поред пожар в Екозавода стана причина за сигнал, подаден от кмета на община Раковски до РИОСВ, МОСВ, ГД ПБЗН и парламентарната комисия по околна среда и водите. Общинският щаб при бедствия е направил няколко огледа на цялата територия на бившия Стоманолеярен завод и е отчел множество нарушения във връзка със стопанисването на сградите не по предназначението им и нерегламентирано струпване на отпадъци. Заради непосредствената опасност за живота и здравето на хората от община Раковски, високото обществено напрежение и със цел предотвратяване на следващи подобни произшествия, кметът на общината моли за детайлна проверка и съответни санкции при констатиране на нарушения. РИОСВ Пловдив вече установи проблеми с отчетността на фирмата, стопанисваща склада за пластмасови отпадъци и наложи глоба.

Редактор:

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Кметът на Тутракан, Димитър Стефанов: Очакваме градът ни да става все по-популярен

Какво предстои в Тутракан, как ще бъдат отбелязани тазг...