Отстраняват от работа няколко полицаи след побоя над младеж в Плевен

2406
Отстраняват от работа няколко полицаи след побоя над младеж в Плевен
Снимка: БГНЕС

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента с пребит младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Информацията потвърди по-късно и МВР министърът Иван Демерджиев.

Старши комисар Вътов подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери. Установени са полицейските служители, намесени в конфликта.

Жена е в тежко състояние след побой от мъжа й

Жена е в тежко състояние след нанесен побой от мъжа й в Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за приета по спешност в интензивно отд...

Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.

"Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов.

Със заповед на директора на ОДМВР - Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че по случая е започнала проверка. "Разпоредил съм на директора възможно най-бързо да бъде завършена тази проверка. Отстранени са служители. Аз ще следя проверката. Ако има нужда да се намеся - ще се намеся. Очаквам бърз и категоричен резултат от проверката. Ако има служители, които са допъснали нарушение, очаквам да бъдат незабавно санкционирани”, допълни той, цитиран от БТА. 

Украинец е със счупен крак след побой от 15-годишен ученик

15-годишен ученик преби жестоко 51-годишен украинец с метална тръба. Нападението се случило в неделя пред хранителен магазин. Пострадал...

Инцидентът възникна на 11 февруари сутринта около 4:00 часа. За него разказа в социалните мрежи бащата на пострадалия 19-годишен младеж.

От Районната прокуратура в Плевен днес съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

По делото предстои изследване на запис от видео камера, разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в т.ч. и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в конфликт, посочват още от прокуратурата. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се казва още в съобщението на Районната прокуратура в Плевен.

ОЩЕ: 15-годишен е задържан за кражба и побой над украинец

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com