Петима арестувани за разпространение на сцени със сексуална експлоатация на деца

1268
Петима арестувани за разпространение на сцени със сексуална експлоатация на деца
Снимка: Thinkstock

Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална експлоатация на деца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията на служители от отдел „Киберпрестъпност“ - ГДБОП е проведена в градовете Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

57-годишен мъж от Петрич опита да насили дете, делото му влиза в съда

Прокуратурата в Петрич съобщи, че делото срещу 57-годишният Стойчо С. влиза в съда шест месеца, след като той се опитал да насили 7-год...

В средата на ноември антимафиоти от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП проведоха специализирана операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца.

При предприетите действия са установени и задържани петима мъже за притежание и разпространение чрез “P2P” мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални сцени на детска сексуална експлоатация.

В хода на операцията са извършените претърсвания и изземвания в Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград. По време на процесуално-следствените действия в пет жилища, обитавани от задържаните, киберекспертите са установили огромно количество /над 2 терабайта / видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5 - 9 години.

На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. В процеса на работата по случая е изяснено, че мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

Детството е бездна от тайни и срам, но родителите не питат за тях

Петя Симеонова е клиничен психолог и автор в Actualno.com. Специалист по тревожни разстройства, паника и агорафобия. Консултира хора с ...

На адрес в ж.к. “Люлин“ в София, под наблюдението на СРП разследващите задържали 43-годишен, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца.

Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици. 43-годишния стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com