Полицаи от Самоков разкриха кражба на коне

1920
Полицаи от Самоков разкриха кражба на коне

След светкавични оперативни действия полицаи от Самоков разкриха кражба на коне.

Във вечерните часове на 25 януари, в близост до разклона за Дупница, автопатрул на РУ - Самоков подал сигнал за спиране на микробус, движещ се без включени светлини. Водачът не се подчинил на полицейското разпореждане, ускорил и опитал да блъсне служебния автомобил. При последвалото преследване микробусът навлязъл по черен път в махалата на града и успял да се укрие, съобщиха от МВР.

Проектонаредба позволява на МВР да бие бременни и деца при масови безредици

МВР може да използва физическа сила и помощни средства срещу бременни жени и "видимо малолетни лица" в случаи на масови безредици, кога...

В същото време, около 21 часа, в районното управление позвънил жител на с. Доспей, който съобщил, че от обор в землището на селото са му откраднати три кобили. Веднага след получаването на сигнала полицейските служители предприели незабавни заградителни действия, в които се включили и техни колеги от съседни районни управления. Микробусът бил намерен изоставен в махалата без животни в него. В хода на предприетите оперативни и процесуално-следствени действия криминалистите разкрили извършителя на посегателството - Т.В. /43 г./ от Самоков. Криминално проявеният и осъждан мъж бил задържан за срок до 24 часа. След активни издирвателни действия, в стая на необитаема къща в махалата, полицейските служители намерили и откраднатите три кобили.

На база събраните доказателства за виновността му Т.В. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com