Присъдата на Златомир Иванов е изтърпяна чрез приспадане на задържането му под стража и домашен арест

2291
Присъдата на Златомир Иванов е изтърпяна чрез приспадане на задържането му под стража и домашен арест
Снимка: БГНЕС

Присъдата на Златомир Иванов е изтърпяна чрез приспадане на задържането му под стража и домашен арест, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

След като се запозна с материалите по наказателното дело срещу Златомир Иванов и други лица, по което с решение на ВКС от 19 май същият е осъден и му е наложено наказание - 6 години и 6 месеца лишаване от свобода при „строг режим“ и след изискване на необходимите документи от МВР, НСлС и следствените арести, СГП установи, че присъдата на Иванов не подлежи на изпълнение.

Съдът оправда Златко Баретата за разпространение на наркотици

Късно тази нощ специализираният съд оправда Златомир Иванов – Баретата по дело за разпространение на наркотици.  Заедно с З...

Общият период от време, през което Златомир Иванов – Златко Баретата е бил с мярка за неотклонение “задържане под стража“ и „домашен арест“, покрива размера на наказанието, определено с присъдата.

При вземане на решение за привеждане на присъдата в изпълнение и наличие на търпим остатък от нея, СГП е приложила най-благоприятния закон съгласно чл. 2 ал.2 от НК и е съобразила Тълкувателно решение №1/2010г. на ВКС, като е зачела времето на изтърпяване на мярката за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“ в съотношение 1:1 , като един ден „задържане под стража“ се зачита за един ден „лишаване от свобода“ и един ден „домашен арест“ се зачита за един ден „лишаване от свобода“.

Тъй като чрез извършеното зачитане наказанието се явява изтърпяно, СГП не е изпратила за изпълнение присъдата на Иванов и е уведомила за това Софийски градски съд.

Припомняме, че на 20 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Софийския апелативен съд (САС) по делото срещу Златомир Иванов и други подсъдими за образуване, ръководене и участие в организирана престъпна група. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в сила въззивното решение от 21 август 2014 г. на САС, с което частично е изменена присъдата от 13.02.2012 г. на Софийския градски съд (СГС). Решението не подлежи на обжалване и протест.

Повдигнаха две обвинения на Баретата

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com