Продължава делото срещу Вальо Топлото

8033
Продължава делото срещу Вальо Топлото

Делото срещу Валентин Димитров - Вальо Топлото за пране на пари, което се води в Софийски градски съд, продължава на 30 януари, съобщи БГНЕС.

На последното заседание по делото през 2012 година, заседание по същество не се проведе, тъй като един от съдебните заседатели бе в болница за операция. Така заради принципа за несменяемост на съдебния състав, делото бе отложено да продължи през 2013 година. На предстоящото заседание се очаква да бъде разпитан и бившият енергиен министър Румен Овчаров. На последното заседание той се яви в Съдебната палата като призован свидетел, но не успя да даде показания. Резервните дати по делото са за 5 март и 23 април 2013 година.

През юни месец миналата година бившият директор на "Топлофикация" поиска споразумение с прокуратурата. Тогава обаче наблюдаващият прокурор беше в отпуск. През месец октомври 2012 г. стана ясно, че Димитров и прокуратурата не са се разбрали за параметрите на споразумението.

На 15 юни 2012 г. Софийски апелативен съд (САС) оправда Валентин Димитров по делото за длъжностно присвояване в особено големи размери. Прокуратурата беше обвинила Димитров, че е присвоил 5 936 032,42 лева от "Топлофикация - София" за периода от 10 януари 2003 г. до 16 март 2006 г. По това дело по долната инстанция Градският съд го осъди на 14 години затвор, както и да бъде конфискувано цялото му имущество, но САС отмени тази присъда. На 15 юни САС отмени и наказанията за Лина Абланска, за която градският съд на София присъди 12 години затвор и конфискация на половината имущество, както и отмени присъдата на Мая Стоилова от 10 години затвор и конфискация на половината имущество.

Топлото невинен

Софийски апелативен съд (САС) оправда Валентин Димитров, т.нар. Вальо Топлото по делото за длъжностно присвояване в особено големи разм...

Редактор: Е. Гигова

 

 

 

Вальо Топлото и прокуратурата не се разбрали за споразумението

Бившият директор на "Топлофикация"-София Валентин Димитров - Вальо Топлото и прокуратурата не са се разбрали за параметрите на спораз...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com