Прокуратурата обжалва оправдателната присъда на Веселин Марешки

4604
Прокуратурата обжалва оправдателната присъда на Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Варненската окръжна прокуратура внесе в Апелативния съд протест срещу оправдателната присъда на Веселин Марешки и Красимира Колева, съобщава в. Труд.

В петък (18 октомври) окръжните магистрати признаха за невинни зам.-председателя на парламента и бизнесдамата по обвинението в изнудване с причинени значителни имуществени вреди на наемателя на пицария „Red Hot“ Асен Миланов. Отхвърлени бяха двата му иска в размер на 14 838 лв. за съборена пристройка и 40 000 лв. за претърпения тормоз.

ВАС отхвърли жалба на Веселин Марешки

Върховният административен съд отхвърли жалба на Веселин Марешки и на Коалиция "Воля – Българските родолюбци", против решение № 3...

Миланов обяви, че ще обжалва присъдата, а след запознаване с мотивите това стори и прокуратурата. Според нея, съдът неправилно е оценил събраните доказателства, като на втора инстанция ще бъдат изложени и допълнителни съображения.

Actualno.com припомня, че процесът продължава вече над 4 години - тогава Веселин Марешки все още не беше депутат. В него освен всичко друго се спори и за това имало ли е или е нямало удар нанесен от Веселин Марешки на общинския съветник тогава Костадин Костадинов. Костадинов се опитал да защити изнудвания, но получил шамар. За него разбира се Веселин Марешки отрича: "от един шамар стана юмрук, стигна се до комоцио, медицинско...", твръди той.

Историята на изнудването

Според обвинението, в периода 9.10 - 16.11. 2014 г. наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен Миланов бил принуждаван да плаща на Марешки и Колева наем от 10 000 лева, вместо на наемодателя Тони Димитров, с когото имал договорни отношения. Димитров, като бивш съпруг на Колева, е получавал наем за общо две заведения в кооперация, строена от Марешки. Колева от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие на Марешки, твърди обвинението. След като Миланов не започнал да плаща наем на Марешки и Колева, двамата предприели ответни действия. Подавали жалби за проверка на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето ѝ. Впоследствие, след искане на Колева, електрозахранването в обекта било спряно. Тогава Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки. Костадинов се появил на място, а там, според неговата версия, се стигнало до конфликта.

Във Варна подновяват делото срещу Веселин Марешки

Днес във Варненския окръжен съд ще се гледа делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, които бяха обвинени за изнудване чрез...

През цялото време Веселин Марешки твръди, че той никога пре живота си не е удрял никого, но признава, че е имало имотна разправия. Той бил продал пицарията, заради която се стигна до скандала, на „една жена”. Тя дала половината на съпруга си, после те се разделят и сега се съдят заради имота. Обаче тези хора влезли и в неговия имот – а това е земята пред пицарията. Продадох помещението с право на строеж, но не и целият парцел, е тезата на Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com