Прокуратурата образува разследване срещу Динко за подбуждане на омраза

1739
Прокуратурата образува разследване срещу Динко за подбуждане на омраза

Прокуратурата е образувала разследване срещу Господин Вълев - известен като Динко за подбуждане към дискириминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност, съобщиха от държавно обвинение.

Това се случва след сигнал от Българския хелзинкски комитет и след като няколко пъти случаят беше препращан от прокуратурата в София и Средец. Последно случаят беше във Върховната касационна прокуратура, за да реши коя е компетентната прокуратура да се произнесе дали Вълев е извършил престъпление.

Динко проверява конституционни права на границата с Македония (ВИДЕО)

Прочулият се с "лова на бежанци" Динко Вълев от Ямбол беше спрян на българо-македонската граница, след като опита да внесе в Македония ...

Инкриминираният период е февруари март тази година, когато в репортаж по телевизията, Вълев се похвали, че задържа бежанци.

В началото на юли прокурор Валентина Маджарова постанови, че Вълев е подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация.

Прокурор Маджарова констатира, че резултатът от престъплението се е случил в София и затова компетента е столичната районна прокуратура. От СРП обаче не бяха съгласни с това и върнаха случая в Средец в средата на август. Така оттам отново пращат разследването в София. Още в деня на пристигането му, районният прокурор е препратил случая към Върховната касационна прокуратура за произнасяне коя е компетентната прокуратура.

Оттам са решили, че това е прокуратурата в Средец. Днес, горестоящата прокуратура – тази в Бургас е взела делото на специален надзор, поради фактическата и правна сложност на разследването. "Указано е извършването на редица действия по разследването, които са упоменати в 17 отделни пункта", пишат от държавното обвинение.

Динко от Ямбол е бил задържан на границата с Македония

Динко Вълев от Ямбол, станал известен като "ловецът на бежанци", е бил задържан на българо-македонската граница, съобщи Нова телевизия....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com