Прокуратурата проверява дали служители на МВР са помагали на Семерджиев

2044
Прокуратурата проверява дали служители на МВР са помагали на Семерджиев
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) проверява дали служители на МВР са помагали на Георги Семерджиев - обвиняемия за трагичната катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади момичета на 5 юли.

"СГП отдели материали от воденото срещу обвиняемия досъдебно производство за пътнотранспортното произшествие. След анализ на материалите по делото наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Г. С., както и за търговия с влияние", съобщават от прокуратурата на официалния си сайт.

Задържаха доведения брат на Георги Семерджиев, шофирал дрогиран и пиян

Доведеният брат на Георги Семерджиев, който се предполага, че е виновен за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха ...

Ще бъде проверено дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение, с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Ще бъде проверено и дали служители на МВР не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от обвиняемия Семерджиев.

Припомняме, че полицията установи, че в колата на обвиняемия по време на катастрофата се е намирала служителка на МВР. Това потвърди вчера вътрешният министър в оставка Бойко Рашков, като добави, че тя работи в Първо РПУ в столицата и има все още неустановени отношения с Георги Семерджиев. Рашков допълни, че се проверяват и други служители на МВР за съпричастност към бившия футболист на Левски и Спортист Своге.

ОЩЕ: Неофициално: Това е жената, помогнала на Семерджиев да се укрие

Георги Семерджиев има десетки нарушения, при които е спиран от органите на реда през годините. През 2005 г. му е отнета шофьорската книжка, след това е представял фалшив документ от Швейцария. Хващан е с наркотици и алкохол зад волана, но е пускан - изкарва само 8 години в затвора по споразумение с прокуратурата.

Полицайката, заподозряна, че е помогнала на Семерджиев да се укрие: Съвестта ми е чиста

Полицайката Симона Радева, за която източници на разследването твърдят, че е служителката на МВР, помогнала на Георги Семерджиев да се ...

ПРБ е връщала е връщала многократно сигнали за образуване на досъдебни производства срещу мъжа през годините, заяви Бойко Рашков. Антикорупционният фонд призова за вътрешно разследване дали е имало чадър над обвиняемия за трагичната катастрофа. Вижте повече тук: Бил ли е обвиняемият за катастрофата с двете жертви на "Черни връх" свидетел и източник на прокуратурата?

"След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство", обявиха от прокуратурата днес, 8 юли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com