Прокуратурата проверява документацията на бивш столичен кмет

17111
Прокуратурата проверява документацията на бивш столичен кмет
Снимка: БГНЕС

Документацията на бивш кмет на София е предметът на проверката на полицията в Столична община, която тече вече половин ден. До момента не бе ясно от какво е предизвикана тя. И момента в района на улица „Московска”, където се намират сградата на общината и Общинска банка, има засилено полицейско присъствие, предаде БГНЕС.  

Извършваната полицейска акция е в помощ на прокуратурата. Сутринта при мен дойдоха двама представители на Софийска градска прокуратура, а колегите от общината им оказват пълно съдействие, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Главният секретар на общината Ралица Стоянова осигурявала "пълен достъп до информация и до документация".

София плаща повече на чистачите си отколкото на музикантите

Културата явно не е сред приоритетите на Столична община или поне така излиза от мизерното заплащане, което нейните дейци получават. Фи...

Прокурорите на място проверяват документация, свързана с бивш кмет на Столична община, пише БГНЕС. До момента няма информация за кого става въпрос. Проверяват се документи, свързани с парични потоци и други крупни сделки от времето, когато този градоначалник е ръководил общината.

Фандъкова отказа да коментира във връзка с какво е поискано съдействие от Софийска районна прокуратура, тъй като "не знае доколко информацията е конфиденциална". Тя обаче подчерта, че разговорът, който е водила с представителите на СГП, не засяга Общинска банка.

Според информация на Mediapool обаче проверката е свързана именно с Общинска банка и е провокирана от сигнал на скандалния бизнесмен Христо Ковачки.

Пред сградата на Столична община и Общинска банка, която се намира на съседната улица, има няколко служебни автомобила още от 9.00 часа. Два са полицейските автомобила пред сградата на самата Столична община на ул. "Московска", униформени служители има и на ул. "Врабча" пред Общинска банка.

Искането на пари за паркиране е незаконно, казват от Софийския обществен съвет

Приходите от платено паркиране в столицата са незаконни и гражданите имат пълно право да си поискат парите обратно. Това твърди Софийск...

По-рано днес се появиха спекулации, че проверяваният човек е общинарят от ГЕРБ Орлин Алексиев, чието име бе свързано с аферата със задържаните 1400 кг кокаин, пренасян в гуми за рали „Дакар”.   

 

 



Искането на пари за паркиране е незаконно, казват от Софийския обществен съвет

Приходите от платено паркиране в столицата са незаконни и гражданите имат пълно право да си поискат парите обратно. Това твърди Софийск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com