X
 
 

Прокуратурата заведе дело срещу кмета на Златица

1545 0
photo of Прокуратурата заведе дело срещу кмета на Златица
Снимка: Община Златица
Прокуратурата заведе дело срещу кмета на Златица Магдалена Иванова, както и главната счетоводителка на общината. Двете са обвинени в документно престъпление и за длъжностно присвояване в особено големи размери.

В хода на разследването за спомагателната им дейност са предявени обвинения и на заместник-кмета и на бизнесмен.

Сключен договор за 2,1 млн. лв. с пряк избор – ето защо обвиняват кметицата на Златица

За повдигнато обвинение срещу кметицата на община Златица Магдалена Иванова съобщи днес Софийската градска прокуратура. От там уто...

Иванова е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 20 януари 2014 г. съставила декларация, в който е удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези обстоятелства.

Неверните обстоятелства се състояли в твърдението, че проектът с предмет "Преустройство на първи етаж на Разширение на училище кв. 72, гр. Златица" не е финансиран от друг източник, различен от Публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие".

В действителност различните етапи от проекта, на обща стойност над 200 000 лв. (без ДДС), били финансирани от други източници и изпълнявани по договори между общината и частни дружества, което Иванова е знаела.

Въпреки това тя е изготвила официалния документ с невярно съдържание с цел да бъде използван пред Областния управител на Софийска област и така да се осъществи двойно финансиране на строително-монтажни работи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално