"Протестна мрежа" заподозря Цацаров в лъжа за КТБ, вади и доказателства

3909
"Протестна мрежа" заподозря Цацаров в лъжа за КТБ, вади и доказателства

Не е вярно, че няма унищожени доказателства по делото за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това твърди в своя официална позиция "Протестна мрежа".

Неправителствената организация казва, че е получила сканирани части от намерените на боклука документи до Столичното следствие. Сред тях безспорно има такива, свързани с КТБ, категорични са от "Протестна мрежа". Това противоречи на казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че нямало унищожени доказателства по делото на КТБ. В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, добавят от "Протестна мрежа".

Горанов чака втори отговор от AlixPartners

Финансовият министър Владислав Горанов чака втори отговор за разсекретяване на информация от американската компания AlixPartners ("Али...

Ето какво още казват от НПО-то:

"Това са само едрите парчета от намерените документи, като изпращачът, който предпочита да не бъде назоваван, ни информира, че се работи и по сглобяването на тези, унищожени с шредер. Така скоро ще стане ясно какво е било унищожавано през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има "шпиц команди", които работят по дела с политическо значение под ръководството на главния прокурор.

Измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им. Любопитен документ е разпечатка от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com