Псевдо модни агенти зарибяват непълнолетни момичета в социалните мрежи

4577
Псевдо модни агенти зарибяват непълнолетни момичета в социалните мрежи

В социалните мрежи всеки може да е всеки, дори опечен измамник – собственик на престижна модна агенция. Точно такъв е случаят с дъщерята на журналистиката Мария Касамова. Непознат мъж се свързва чрез социалната мрежа Instagram с 16-годишната ѝ дъщеря, обсипва я с комплименти, след което ѝ предлага ангажименти като модел, разказа Касамова пред NOVA. Мъжът имал модна агенция.

След кореспонденция между него и момичето идва и уговорката за снимки. Мъжът изпраща снимка от апартамент в „Студентски град”. Именно там трябвало да бъде фотосесията. В крайна сметка уговорката пропаднала, защото дъщерята на Мария се разболяла.

ВАЖНО! Какво трябва да знаете при онлайн покупки от страни в ЕС?

Коледа отново наближава и идва времето за купуването на подаръци за любимите хора, за колеги и приятели. Вижте какво препоръчват от Е...

Притесненията на майката я карат да се свърже чрез имейл с агенцията, за да обясни притесненията си. Последва отговор:

"Първо - наш буукър се свърза с дъщеря Ви през Instagram с комплименти за това, че е хубава, което е всъщност е професионално поведение на един букър от Агенция. Тя беше поканена и ние очаквахме да дойде с родител, както всички нови лица в София правя. Отворени сме и за негативни коментари, разбира се. Дори една от нашите големи звезди - Ким Кардашиян, понякога има негативни коментари, но това си е просто Ким”.

След проверка щателна проверка, обаче, се оказва, че „агенцията „все още няма работещ сайт, само Facebook страница. Оставеният телефон за контакт е с код от Обединените арабски емирства, но изключен. Българският номер на мъжа, свързал се с момичето също не е активен. А имейлите, изпратени от него до Мария, непроследими със специална защита за скриване на локацията.

„От 2014 г. до момента постоянно при нас постъпват сигнали за измами. Те са предимно от Пловдив. Хора се представят за нашата агенция и се свързват с момичетата чрез Skype. Има повече от 20 подобни случая. Има и още много, при които децата не са споделили с родителите си”, обясни пред NOVA Жени Калканджиева, собственик на модна агенция „Визаж”.

Тя разказа, че след като се свържат с момичетата, измамниците ги карат да се събличат голи, защото можело да ги снимат за Victoria's Secret – известна марка за бельо.

От правителството с друг прочит на доклада на ОЛАФ за злоупотребите с евросредства

От правителството защитават тезата, че докладът на Европейската служба за борба с измамите с еврофондове (ОЛАФ), според който Бълг...

"Първо ги снимат голи, след което ги карат да се самозядоволяват пред екрана на компютъра. След това ги карат да се снимат все повече и повече. Изнудват ги, като ги заплашват, че ще пратят снимките на съучениците им", разказа още Калканджиева. Тя изрази своите предположения, че кадрите трябат на мнимите модни агенти, за да ги разпространяват в порно сайтове и така да печелят пари.

"Първото нещо, което трябва да се направи, за да се предотвратят такива злоупотреби е родителите да бъдат бдителни, момичетата внимателни. Няма кой в България да ви предложи работа за 5 000 лв. на ден", каза Ивет Григорова, собственик на модна агенция "Ивет Фешън".

Тя обясни, че една модна професионална агенция задължително трябва да има сайт и че работещите агенции лесно мога да се проследят и разберат кои са, защото работата им е публична.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com