Само 5 разкрити извършители от 50 атаки с камъни срещу влакове

2042
Само 5 разкрити извършители от 50 атаки с камъни срещу влакове

Общо 50 случая на хвърляне на твърди предмети по подвижни влакови състави са регистрирани в дирекция "Жандармерия" на МВР през 2015 г. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, която отговори на депутатски въпрос относно масовите случаи на нападения по подвижен железопътен състав.

По нейни думи са разкрити едва петима от извършителите или 10%. Според справката за деянията са установени като автори 2 малолетни и 2 пълнолетни лица, които са хвърляли камъни срещу влакове. 

Хвърлянето на камъни по влака Берковица - Монтана било заради прегазени хора?

Заради нападения с камъни БДЖ реши да спре влаковете по маршрута между Берковица и Монтана. Първоначално по медиите се появиха информа...

„Служители, които отговарят за тези престъпления, предприемат всички необходими мерки. Те са предимно с превантивен характер, защото извършителите са малолетни и непълнолетни“, уточни министърът.

Тя обясни още, че друга част от мерките включват провеждането на работни срещи между институциите в това число кметове, общински управители, БДЖ. "Така беше и при последния инцидент на междугарието Монтана-Берковица. Там от 3 януари до 21 януари е било преустановено движението на влакове. След срещата е постигнато споразумение влаковете да преминават с по-ниска скорост. След този случай не са регистрирани повече инциденти", каза още Бъчварова 

По думите ѝ досъдебните производства за унищожаване и повреждане на имущество на холдинг "БДЖ", образувани през миналата година, са едва девет. Нито едно от тях не е приключило с мнение за даване на съд на извършителя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com