СДВР: Няма физическо насилие при ареста на Кърджилов (ВИДЕО)

2888
СДВР: Няма физическо насилие при ареста на Кърджилов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Няма физическо насилие при ареста на Петър Къдржилов, бившият ПР на Десислава Иванчева. Това казаха на спешен брфинг от СДВР по повод повишаване на напрежението на Орлов мост, когато жена се спряла, за да каже мнението си на протестиращите. Какво се е случило след това според полицията?

Скандал заради провокатори доведе до ареста на пиара на Иванчева (ВИДЕО)

СДВР притеснени от сблъсъци между протестиращи и столичани заради блокадите

"Бих желал да информирам столичани, че днес очаквам да има сериозно затруднение при придвижването им...Опитваме се отново да спазваме п...

"На “Орлов мост” възрастна жена с бастун е спряла при протестиращите и е изказала мнение. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката, след което тя му посяга с бастун. Трябва да анализираме тази ситуация и да преценим от коя страна е извършена провокация. Всеки ще носи отговорност за своето поведение. И двете страни са в първо районно, ще преценим кой е виновен.", обясни Тони Тодоров, зам.-директор на „Охранителна полиция" към СДВР.

"Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане", коментира ареста Тодоров и добави: "Поради агресивното му поведение, беше наложително да му се сложат белезници".

Ситуацията можете да прецените сами в следващото видео:

Стана ясно още, че снощи на протеста е имало друг инцидент.

Две кръстовища в София остават блокирани

Затворени за движение от протестиращи срещу правителството са столичните кръстовища при Орлов мост и „Цар Освободител“ в ра...

"Снощи за пореден ден имаше жена с нетрезво състояние, беше влязла в ролята на служител на МВР и провокираше полицаите, караше ги да спират автомобилите и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици", каза още той.

Според полицията напрежението между протестиращи и столичани избива, особено в отсъствието на медии.

"Разговорите протичат по друг начин, когато ги няма медиите, това вие го тълкувайте. Постоянно се говори с хората на протестите, днес следобед ще имаме по-сериозна среща с тях", каза още Тодоров.

Преговори на Орлов мост, засега без успех

За блокадата на София след палатковите лагери на две ключови кръстовища - ще се водят преговори:

Блокада на магистрала "Тракия" с искане за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев

Протестна акция под надслов "Магистрала без изход!" планират днес, 31 юли, протестиращи от Стара Загора и областта. Протестиращите сре...

"Има възможност да се пусне градския транспорт. Идеята беше да говорим. Не постигнахме никакво разбиране. С тези хора пред МС диалогът беше по-продуктивен. С тях говорихме повече неща, но все пак там върви бул. "Дондуков", колкото и да е натоварен. Градският транспорт в Столична община има гъвкава схема с протестите през годините така, че да можем да го пренасочим. Неудобството със закъсняването на хората и градският транспорт е проблемът. Всички граждани ходим на работа и трябва да си стигнем до работните места нормално", каза Красимир Димитров от Столична община, който сутринта преговаря с протестиращите.

Той съобщи, че в Столична община са постъпили стотици сигнали от недоволни заради блокадата граждани и помоли протестиращите да я вдигнат. 

"Има трудноподвижни, инвалиди, те трябва да вървят с километри, за да намерят друга линия", посочи един от проблемите Димитров. По думите му Общината съдейства и ако трябва, някои хора ще бъдат закарани с общинска кола до крайната си дестинация.

"Постоянно се разговаря с хората, които са там, и днес следобед ще имаме по-сериозна среща с тях", посочи и зам.-шефът на СДВР Тони Тодоров. "Това, което се случва, е недопустимо" и добави, че протестите са незаконни, защото няма уведомления за тяхното провеждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com