Сидеров не спира набезите си към "клекшопа" на ул. Раковски

14274
Сидеров не спира набезите си към "клекшопа" на ул. Раковски
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни привърженици отново наобиколиха малкото магазинче, в близост до НАТФИЗ на столичната улица "Раковски", около което избухна скандал преди десетина дни.

Този път "проверката" на същия магазин за цигари се оказа за друго - дали собствениците на "клекшопа" спазват работното си време и дали са обявили цените на всички стоки.

Волен Сидеров отново в сблъсък с полицията

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в пореден сблъсък с органите на реда. Този път конфликтът бе предимно на словесно ниво. До него ...

В среднощната акция на "Атака" се включи и бившият депутат от партията Павел Чернев, съобщи bTV.

Проверката беше обяснена с това, че от "Атака" са подали сигнал до икономическа полиция и са отишли с тях да съблюдават изпълнението ѝ.

Преди два дни лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в пореден сблъсък с органите на реда. Този път конфликтът бе предимно на словесно ниво. До него се стигна, след като по време на предизборен митинг в столицата Сидеров се оплака, че полицаите го бутали.

В продължение на 15 минути тогава националистът води диалог с началника на отдел „Охранителна полиция" към СДВР Борислав Муеров, като поиска униформеният да му се легитимира и го обвини, че е получил политическа поръчка да спре мероприятието. Междувременно в джоба на Сидеров имаше предмет, който приличаше на нож, съобщава БТВ. Служителят на МВР поиска националистът да покаже какво носи, но той не се подчини.

"Атака" с по-солидно оправдание за действията на Сидеров на "Раковска"

Клекшопът на ул. „Раковска“ „Ай-М1“, който се превърна в център на поредния скандал с лидера на „Атака&ld...

Припомняме, че на 16 октомври от "Атака" обявиха, че клекшопът на ул. „Раковска“ „Ай-М1“ не е имал разрешително да работи след 22:00 часа.

Националистите твърдят, че магазинчето работело денонощно, откакто било отворило, а нямало такова позволение. Тогава Actualno.com се свърза с Община „Средец“ и лично г-жа Граховска ни каза, че общината не е записала такова заключение в документа. На наш въпрос какво е наказанието за работа след установеното в разрешителното време, г-жа Граховска отговори, че глобите започват от 50 лева нагоре – зависи дали няма и друго нарушение. Правим проверки при жалби, преди сигнала на „Атака“ не сме имали друг, в който да се посочва, че клекшопът работи след 22:00 часа, уточни г-жа Граховска.

Припомняме, че според информация в медиите, сигналът за магазинчето, в което се продавали акцизни стоки без бандерол, е подаден около 22:30 часа. Твърдението на „Атака“ е, че това е станало точно в 22:16 часа – направил го е лично Десислав Чуколов с обаждане на телефон 112. Липсата на разрешение за работа след 22:00 часа е основание за „Атака“ да счита, че СДВР и „Икономическа полиция“ са действали незаконно при инцидента от петък (9 октомври). Националистите припомнят, че „Икономическа полиция“ е направила проверка на клекшопа между 01:10 и 01:40 сутринта в събота (10 октомври). Заради държанието си с органите на реда и със собствениците на магазинчето – Йордан и Александра Симеонови, прокуратурата поиска имунитета на Волен Сидеров. В отговор той обяви, че ще съди кой ли не за уронване на престижа и клевета – вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров, главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com