Синдикът Велков няма да се занимава с несъстоятелностт на "Полимери" АД

13375
Синдикът Велков няма да се занимава с несъстоятелностт на "Полимери" АД
Снимка: БГНЕС

75,43% от гласовете на кредиторите на "Полимери" АД, присъствали днес на общо събрание на кредиторите пред съда по несъстоятелността, се обявих против смяната на сегашния синдик на дружеството Иван Балабанов. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд Варна.

Общото събрание бе свикано по волята на АЕЦ Козлодуй, който притежава 42,57% от вземанията на всички кредитори на

Синдик: "Полимери" АД може да се възпламени във всеки един момент

Фалиралото предприятия „Полимери” АД, вече известно и като химическата бомба в Девня, може да се възпламени във всеки един ...

В края на м.октомври тази година АЕЦ "Козлодуй" поиска от Варненския окръжен съд, който е съдът по несъстоятелността, да свика общо събрание. На него трябваше да бъде гласувано освобождаването на досегашния синдик и назначаването на нов синдик в лицето на Панайот Велков.

В началото на съдебното заседание представителят на държавното дружество оттегли предложението за смяна на досегашния синдик и избор нов. Постъпи алтернативно предложение от представител на НАП. Агенцията внесе пред общото събрание искането старият синдик да бъде освободен, а на негово място да бъде избран синдикът Емил Върбанов Томов. Именно това предложение бе бойкотирано със 75,43% от гласовете на вложителите, които присъстваха днес на общото събрание във Варненския окръжен съд.

Така производството по несъстоятелността на Полимери АД продължава във ВОС с действията на синдика Иван Балабанов.

Делото за несъстоятелност на „Полимери” АД започна във Окръжния съд във Варна преди точно две години. Тогава съдът назначи временен синдик - Иван Балабанов. След това кредиторите го одобриха за постоянен синдик.

Официално спряха делото за несъстоятелност на КТБ

Днес официално бе спряно делото за несъстоятелност на КТБ. Четвърти състава на Софийски градски съд (СГС) взе решение за това, предаде ...

Сега обаче делото навлиза в ключовата фаза на осребряване или продажба на имуществото. В този момент един от 400-те кредитори иска смяна на синдика - не с кого да е, а с Панайот Велков - добил голяма известност покрай скандала с френската компания „Белведере" и смятан за приближен на съдия Румяна Ченалова.

Настоящият синдик на завода Иван Балабанов не вижда нищо притеснително в смяната си. „Моето обяснение е следното - това е право на кредитора. Няма драма в това нещо, няма трагедия. Започнал съм осребряване на активите, но основните неща не са пускани за продажба”, обясни пред bTV Балабанов.

Името на Панайот Велков стана известно около делата за TV7 и след скандала със съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд, която френският посланик в София нареди сред „гнилите ябълки” в българската съдебна система заради присвояването на фирма на френски инвеститор, като в схемата участвал и синдикът Панайот Велков.

Преди седмица съдията от СГС коментира, че няма любими синдици, които назначава, тъй като се занимава с 30-40 дела по несъстоятелност едновременно. Ченалова допълни, че няма лични контакти със синдика Панайот Велков. Така тя се опита да отговори на критите, че назначава непрекъснато един и същ синдик.

Цветан Василев успя да спре делото за обявяване в несъстоятелност на КТБ

Делото за обявяване на несъстоятелността на Корпоративна търговска банка (КТБ) беше спряно от Софийски градски съд. Причината - жалба о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com