След катастрофата в Искърското дефиле - още четирима са с опасност за живота

12964
След катастрофата в Искърското дефиле - още четирима са с опасност за живота
Снимка: МВР

В Пирогов са настанени шестима от пострадалите, съобщи проф. д-р Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“. Четирима от ранените са със съчетани травми и са в критично състояние с опасност за живота.

„Говорим за тежки травми на гръден кош, корем, крайници. Имаме двама пациенти с тежки фрактури на гръбнака и пациент с тежка травма на крайник. Като казвам тежка, имам предвид животозастрашаваща. За съжаление възрастта на пациентите е доста висока, което не помага за лечебния процес. Прави се всичко необходимо", увери проф. Габровски.

Загиналите при автобусната катастрофа в Искърското дефиле вече са 16

16 души са жертвите на жестоката катастрофа в Искърското дефиле. Това стана ясно от официално изявление на вътрешния министър Валентин ...

В болница "Св. Анна" са настанени шестима души, които въпреки тежкото си състояние са стабилни и без опасност за живота.

Двама пострадали са настанени във ВМА без опасност за живота. Остава стабилно състоянието на 53-годишната жена, транспортирана във ВМА след пътно-транспортното произшествие в Искърското дефиле вчера, съобщиха от ВМА за БГНЕС. Пациентката е контактна и адекватна.

Към момента, в тежко, но стабилизирано състояние е и 30-годишният пациент, също настанен в реанимацията на болницата. Пациентът е контактен и адекватен. Направени са му стабилизиращи операци, предстоят нови оперативни интервенции, коментира началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, след като тази сутрин беше при пострадалите.

Шофьорът на автобуса Григор Григоров е настанен в ИСУЛ с травма на главата. Няма опасност за живота му.

Става ясно че повече от жертвите са от Световрачане, съобщи bTV.

Пътниците в преобърналия се автобус са били предимно пенсионери от Божурище и Световрачане

Повечето пътници в автобуса, преобърнал се в Искърското дефиле близо до Своге, са били от Божурище и Световрачане. Хората са били на ек...

Жертвите на катастрофата от събота вечерта в Своге са вече 16, а ранените 18. Над 20 линейки са се включили в извозването на ранените от мястото на катастрофата до 4 болници в София. 

Общо 34 души са пътували в автобуса, включително шофьорът Григор Григоров, който е собственик на транспортната фирма "Мобилус 5" със седалище в Божурище. Всички пострадали имат наранявания. В блъснатите от рейса коли не е имало пострадали хора - само материални щети.

Според очевидци, мястото е с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Според първия оглед на разследващите, пътната настилка на мястото не е нарушена. Имало е силен дъжд и настилката в отсечката е била хлъзгава. За момента е ясно, че катастрофата е станала като автобусът се блъска с 3 автомобила, удря се в мантинелата, завърта се и пада в рова.

Има съмнения, че автобусът не е минал втори технически преглед през август, защото рейса е бил над 10-годишен. Транспортната фирма на Григор Григоров разполага с общо 6 превозни средства. Занимава се основно с транспорт на ученици и пенсионери.

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" започва проверка за дейността на фирмата - превозвач, съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. "Автобусът е собственост нам фирма "Мобилус 5" ООД. Всички документи на фирмата са изрядни. Нашите съмнения са, че той не е минал на повторна техническа проверка“ уточни Попов. Имало е проливен дъжд, за буря не знам, но експертизата ще докаже какво е повлияло за катастрофата. Фирмата притежава лиценз, шофьорът притежава психологическа годност."

Проверяват фирмата, чийто е катастрофиралият автобус край Своге

Валентин Радев е на мястото на инцидента с автобус край Своге, зам.- министърът на транспорта Ангел Попов пътува за там, а столичните з...

Очаквам Министерски съвет да предприеме дълбоки адекватни мерки във връзка с катастрофите. Това каза на брифинг президентът Румен Радев, който посети настанените в УМБАЛСМ „Пирогов“ след тежката катастрофа с автобус край Своге, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Катастрофи стават и в други държави, но там спасените са много повече, отколкото в България“, посочи той. „Знаете правилото за „златния първи час“. В много държави има вертолетни центрове, които моментално са готови с екипи да окажат помощ. При нас често този час се губи, на места, където няма магистрала и е по-отдалечено от голям град“, коментира президентът.

Представители на държавните институции, както и на прокуратурата се събират в 14 часа в МВР, за да обсъдят известните досега факти и обстоятелства за трагичната катастрофа. Тогава се очакват и още подробности за причините за инцидента.

27 август е обявен за ден на национален траур в памет на жертвите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com