Следите към крайни привърженици на "Левски" за побоя над Слави Ангелов са доста

7604
Следите към крайни привърженици на "Левски" за побоя над Слави Ангелов са доста
Снимка: Архив

Любомир Костадинов по прякор Любо Младежа влезе в полезрението на разследващите като замесен в побоя над главния редактор на "168 часа" Слави Ангелов.

Вчера един от обвинените като физически извършител - Бисер Митрев, излезе от ареста срещу гаранция от 25 000 лева. Един от мотивите на съда е, че е бил част от групата на Любо Младежа преди години, но се е отделил, пише в. "24 часа".

Слави Ангелов: Ясна е картината за нападението срещу мен, какво става със случая с Милен Цветков?

Цялата картина за нападението срещу мен е изяснена – от поръчителите до извършителите. Това заяви журналистът Слави Ангелов пред ...

Преди месец Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне другите двама - близнаците Никола и Георги Асенови. От показанията на явен свидетел става ясно, че Асенови са били част от "София Запад", където Любо Младежа е лидер. "София Запад" е свързвана с разпространение на дрога, лихварство, побои на различни хора. Участието на близнаците в групировката на Любо Младежа обаче било отпреди 2019 година. Твърдението е потвърдено от трима анонимни свидетели. Един от тях дори разказал, че е знаел за поръчката Слави Ангелов да бъде потрошен. Тя била дадена през февруари 2020 година на лица, които не са разпитвани досега. После била възложена на близнаците Никола и Георги Асенови, а те включили в планирането и извършването на престъплението Бисер Митрев. И тримата са боксьори и част от агитката на "Левски".

Засега Костадинов не е викан на разпит. Няма и други тартори на "София Запад" с повдигнати обвинения, няма и директни свидетелски показания срещу тях.

Срещу Асенови и Митрев обаче има много доказателства, че са пребили Слави Ангелов.

Във вечерта на нападението Никола и Георги Асенови отиват на среща с Бисер Митрев с колата си "Ауди А6", регистрирана на името на съпругата на един от двамата. Виждат се на паркинг и говорят. До адреса на Слави Ангелов тримата отиват с "Опел", който се ползва от Митрев. Всичко това е проследено на камерите в София. Намерена е и кръв от Ангелов по една от стелките на "Опел"-а, както и шапка с биологични маркери на Асенови. Фас с ДНК на Бисер Митрев е намерено и на местопрестъплението на бул. "Дондуков", където живее главният редактор на "168 часа". Четирима явни свидетели са казали в показанията си, че същата кола се ползва от Митрев. Освен това има и видеоекспертизи на записи, които показват тримата по време на побоя, както и при бягството им. Движението им е засечено и по клетките на мобилните оператори.

Обвинените в побоя над журналиста Слави Ангелов остават в ареста

Обвинените в нападението над журналиста Слави Ангелов остават в ареста. Това реши състав на Апелативния специализиран съд с председател...

Митрев, Георги Асенов и Никола Асенов са обвинени за престъпно сдружение, за побои и за притежание на дрога. У всеки един от тях са намерени по 2 дози кокаин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com