X
 
 

Спецпрокуратурата се захвана с евентуална корупция във ВВС

1508 0
photo of Спецпрокуратурата се захвана с евентуална корупция във ВВС
Снимка: БГНЕС
Специализираната прокуратура влезе в офисите на фирма "Балкантел“ в София, съобщиха от прокуратурата.

Претърсвания и изземвания се провеждат и в частни жилища в София в рамките на корупционно разследване за доставяно от "Банкантел“ оборудване за нуждите на българските Военновъздушни сили (ВВС). Обискирани са и домовете на трима души. Самото разследване е за престъпен сговор за търговия с влияние, уточнява БГНЕС.

77 свободни длъжности във Военновъздушните сили

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за общо 77 вакантни длъжности във Военновъздушните сили на Република България за...

Изискани са документи, имащи отношение към делото, от Министерство на отбраната и военновъздушните сили. От държавното обвинение уточняват, че интересите на разследването не позволяват повече информация.

"Балкантел" е проектно ориентирана инженерингова компания, създадена през 1990 година, с голям спектър от дейности. Сред тях системи за сигурност с приложение в жп транспорта, военновъздушните сили, гражданската авиация, енергетика; специализиран софтуер за видеоконтрол, наблюдение и сигурност; телекомуникационни системи за граждански цели. През годините е печелила обществени поръчки по договори с Министерството на отбраната, Националната компания за железопътна инфраструктура, НЕК, EVN - България, АЕЦ "Козлодуй".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално