Съдът отново остави Иванчева в ареста

3363
Съдът отново остави Иванчева в ареста
Снимка: БГНЕС

Бившата кметицата на "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд.

Преди седмица съдът пак отхвърли искането на Иванчева за по-лека мярка за неотклонение заради влошено здраве. Иванчева заедно с другата задържана по корупционната афера в Община "Младост" – бившата заместник-кметица Биляна Петрова, беше приета в болницата на затвора. Бившата кметица на "Младост" поиска да излезе и на основание, че иска да зачене инвитро.

Оставиха ли измислени доказателства Иванчева в ареста?*

Вчера (27 юни) Специализираният съд реши да остави Десислава Иванчева в ареста. За доброто на правовия ред и обществото ни е да си зада...

Десислава Иванчева е под стража от 17 април по обвинение, че с уволнената в съдебната зала Петрова и бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров са принудили бизнесмена Александър Ваклин да им даде 70 000 евро, за да получи разрешение за строеж в "Младост". Двете бяха задържани при показен арест в центъра на София.

Десислава Иванчева е родена на 2 октомври 1973 г. в София. До 8-и клас учи в 118-о училище в "Младост". Следват 2 години в СМГ, после завършва Икономическия техникум. Учи и "Публична администрация" в НБУ.

През 2000 година стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува 2 автобуса. Има евролиценз и е член на европейската асоциация по транспорт. Част от клиентите й през годините са футболният отбор "Милан", ЦСКА и националният отбор по борба. Осигурява транспорт за делегациите по време на посещения на президента и премиера на Италия у нас, за което има похвала и медал от Рим.

След това се занимава предимно със специализиран превоз - вози работници и персонал на голяма фирма. Представител е на световна марка за професионална козметика за коса. Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.

Десислава Иванчева е в болница, иска замяна на ареста

Иcĸaнe зa зaмянa нa apecтa c пo-лeĸa мяpĸa зa нeoтĸлoнeниe e дeпoзиpaлa Дecиcлaвa Ивaнчeвa. Дeлoтo e нacpoчeнo в cпeциaлизиpaния нaĸaзa...

Преди да стане кмет на кв. "Младост", инициира подписка за местен референдум против презастрояването на квартала. Лидер е и на протестите през октомври 2016 година, при които жителите на квартала излизат с искания да се спре застрояването. Протестите са под мотото "За Зелен Младост", съществува и такъв инициативен комитет. Благодарение на тях Иванчева успя да стане районен кмет, след като предишният кмет Цвета Авджиева, подкрепяна от ГЕРБ, подаде оставка - заради разрешение за строителство в пространството между блоковете с номера 19, 20 и 21 в квартал "Младост 1". Оказа се, че там е намесен зетът на Авджиева - Александър Тзавелла, който е бил управител на фирма "Люкос инженеринг" - инвеститорът, който има разрешителното. Тзавелла е бил управител от 20 май до 5 декември, 2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com