Съдът разреши на Алексей Петров да пътува в чужбина

17811
Съдът разреши на Алексей Петров да пътува в чужбина
Снимка: БГНЕС

Съдът пусна Алексей Петров да пътува до Виена, Австрия, за периода 16-19 януари, предаде БГНЕС. Пътуването ще е във връзка със здравословното състояние на Петров.

В началото на днешното заседание на съда по делото "Октопод" беше докладвана молба на Алексей Петров да напусне страната по медицински причини от 16 до 20 януари. Стана ясно обаче, че на 20 януари има насрочена дата за заседание и затова съдът му разреши да пътува до 19 януари. В определението си да му разреши да пътува, съдът посочи, че Алексей Петров никога не е възпрепятствал делото.

Съдията по делото "Октопод" се разболя

Днешното заседание по делото „Октопод” срещу Алексей Петров е отложено. Причината – неявяване на председателя на съде...

През ноември миналата година магистратите разрешиха на Алексей Петров да замине за Сърбия, за да приеме поста председател на балканската федерация по карате. Малко по-късно на подсъдимия беше разрешено да замине да се лекува в австрийска клиника.

Заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов Алексей Петров е обвинен, че е участвал в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудване. Подсъдими са още и Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов, който отговаря за осуетяване на наказателно преследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими