Таксиметровият шофьор, возил Викторио и детето му, не се е обадил на МВР след като ги оставил

12087
Таксиметровият шофьор, возил Викторио и детето му, не се е обадил на МВР след като ги оставил
Снимка: БГНЕС

"Мен ме изкарват виновен, но не чувствам никаква вина. Вината ми дойде, след като разбрах, че става въпрос за убиец, а не за самоубиец. Отказах да взема детето, защото мислех, че това е поредният малоумник, който иска да го возя без пари. Не знаех, че той е убиец, че е убил жена си". Така таксиметровият шофьор, който е закарал двойния убиец Викторио Александров и дъщеричката му в Горни Богров, където Александров застреля малкото дете.

На въпрос на Нова телевизия дали таксиметровият шофьор, таксиджията отговори, че в такситата постоянно било като "лична драма" – някой се качва и мисли "да прави простотии", но след това не ги прави. Не знаех, че той е убил съпругата си – на мен ми каза, че съпругата му убила другото дете и той искал да се самоубие, каза таксиметровият шофьор пред Нова телевизия.

Намериха предполагаемия убиец от "Надежда", прострелял е и детето си*

26-годишният мъж, който беше издирван под дърво и камък, тъй като е заподозрян за убийството на 23-годишната си бивша приятелка в столи...

Шофьорът обясни и, че си говорил с Александров „приятелски”, макар че бившият охранител го заплашва с оръжие. Той се обадил на диспечерките за Викторио веднага след като го оставил в Горни Богров. На въпрос защо на диспечерките, а не на МВР, отговорът беше – постоянно ни се случват такива неща. А диспечерките му казали, че може да подаде сигнал на телефон 112, но нали "му се е разминало", всичко е наред. Чак след като говорил с колеги по радиостанцията, друг колега му казал, че Викторио е бил издирван за убийството на жена си и тогава последвал сигнал до полицията. "Почувствах се много виновен, че не взех детето, но не знаех кого возя – четири нощи не спя", заяви таксиджията и веднага след това уточни, че не чувства вина за действията си на момента. И обясни за думите си, че не може да вземе това дете, защото не може да го кърми, че ги казал на Викторио, за да го принуди да се грижи за дъщеричката си. "Нека изпитат това, което на мен ми мина през главата, и тогава да ми търсят отговорност", завърши таксиджията, с уточнението, че ако може да върне времето назад, е щял да вземе детето.

За участието на таксиметровия шофьор в ситуацията, той може да бъде санкциониран с пробация, но трябва да има процесуални действия.

Същевременно известният адвокат Марин Марковски е категоричен, че Викторио Александров ще влезе в затвора по най-тежкото обвинение в Наказателния кодекс – по чл. 116. Марковски обаче припомни, че и в този случай, ако има бърза процедура, Александров може да не остане доживот в затвора, а за 30 години максимум. Този закон е подходящ за Лихтенщайн например, където има десет пъти по-малко престъпления, добави юристът. Той разгледа и хипотезата по чл. 118 от Наказателния кодекс, според която има по-леко наказание (от 3 до 10 години), ако употребиш оръжие заради „силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие”, но не вижда възможност в случая с Викторио да се стигне до такова развитие в съда.

Марковски определи и като „морално луди” хора като Викторио и обяви твърдата си убеденост, че не вярва, че убийците се разкайват.

Ето го мъжа, издирван във връзка с убийството на млада жена в "Надежда" (СНИМКА)

От полицията разпространиха снимка на мъжа на младата жена, която бе намерена мъртва в столичния квартал "Надежда" по-рано тази вечер. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

28-годишен отвлече непълнолетна в Кърджали

МВР работи по 4 сигнала, свързани с изборите

Кандидат за депутат спретна гонка с полицията, отказа проба за наркотици

Издирван чешки педофил е задържан в София

Изписаха простреляното в главата 2-годишното дете от Враца

Украинци катастрофираха в Бургас

Пострадали след челен удар между бус и тир край Ботевград

Гръцки съд оневини българин, заплашен от 224 години затвор

Служители на ГДБОП задържаха двама при спецакция в София

Двама мъже откраднаха части от фонтана във Варна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com